A gyorsabb Szlovénia verte a magyar hokiválogatottat

2014.04.23. 07:55 Módosítva: 2014.04.23. 07:56
Nem sikerült a bravúr, a papírformának megfelelően Szlovénia 2-0-ra legyőzte a magyar jégkorong-válogatottat a Dél-Koreában zajló divízió 1/A-s világbajnokságon. A torna egyik legjobb csapata végig fölényben volt, bár a mieink sokkal jobban játszottak, mint az ukránok ellen, szembetűnő volt, mennyivel gyorsabb volt az ellenfelünk.

Úgy kezdődött a meccs, amire számítani lehetett. A szlovénok nagyon bekezdtek, az első öt percben szinte ki sem jöttünk a harmadunkból. Hetényi Zoltán a tőle megszokott módon védett, nagy bravúrjai voltak már a meccs elején. A legnagyobb problémát megint az jelentette, hogy sorra kaptuk a kiállításokat, így az erőnk nagy részét a védekezés vitte el, a támadásokra nem maradt. Volt hét kapura lövésünk, de egyetlen kipattanó korongot leszámítva ezek sok veszélyt nem jelentettek.

Jellemző volt a sebességbeli különbség, a szlovénok sokkal gyorsabban korcsolyáztak, magabiztosan kezelték a korongot, ami nagy különbség volt a két csapat között az első harmadban, az a buli elhozatala. Ebben Szlovénia 17-6-ra nyerte az első húsz percet.

Nem sikerült a szlovén rohamokat a második harmadban sem megállítani, olyannyira, hogy kétszer is betaláltak a meccs ezen szakaszában. Három és fél perc alatt vezetett 2-0-ra ellenfelünk. Az első véleményes volt, Hetényi már birtokolta a korongot, a bírók mégsem szakították félbe a játékot, aztán közelről bekotorta Tomaz Razingar. Majd elcseréltük magunkat, és ezt Anze Kuralt használta ki.

A két gól után kicsit feljebb sikerült jönnünk, voltak már magyar gólhelyzetek is. Ugyanakkor lassabban sikerült többször is visszaérni, így nemegyszer alakult ki emberfór a kapunk előtt, sokszor a szerencse mentett meg minket az újabb bekapott góltól. A legfájóbb a góltalanság volt, öt harmadnyi játékideje nem szereztünk egyet sem.

A harmadik harmadban mentünk előre becsülettel, és hátul is sokkal jobban figyeltünk. Az utolsó húsz percben 15 lövésünk volt, és sokkal veszélyesebbek voltunk elől, de Luka Gracnar nem egyszer bravúrral védett. Ami az egész meccset jellemezte, sokkal gyorsabb volt ellenfelünk, így veszélyes támadásokat egyáltalán nem tudtunk vezetni.

A realitásoknak megfelelő eredmény született a jégen, Szlovénia megérdemelten nyert. A játékunk sokat fejlődött a legutóbbi meccs óta, és még javulni kell, ha eredményes játékot akarunk bemutatni csütörtökön, Ausztria ellen. A legnagyobb kérdés, hogy ki fog gólt lőni, ugyanis 139 perce és 14 másodperce ez egyik magyar játékosnak sem sikerült.

A magyar válogatott három forduló után egy győzelemmel és két vereséggel áll, a feljutásról ezzel gyakorlatilag lemondhat, a csapat csütörtökön 9 órakor az osztrákokkal találkozik.

Eredmény

    3. forduló:
Szlovénia-Magyarország 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)
gól: Razingar (22.), Kuralt (26.)