Dömötör
-1 °C
14 °C

Vas Márton a hoki-vb All Star csapatában

2014.04.26. 19:03

Luka Gracnar nemcsak az All Star-csapatban kapott helyet, hanem a nemzetközi média képviselői a szlovén kapust választották meg a dél-koreai Kojangban rendezett divízió I/A osztályos jégkorongtorna legjobb játékosának (MVP) is. A magyar hokisok közül Vas Márton befért az All Star-csapat védősorába.

A hatcsapatos vb-n a szombati zárás után osztották ki az egyéni legjobbaknak járó díjakat, a 20 éves, csaknem 96 százalékos hatékonysággal védő szlovén kapust az újságírók két kategóriában is a legkiválóbbnak ítélték.

Érdekesség ugyanakkor, hogy a versenyigazgatóságnál a legjobb kapus címet nem ő, hanem a japán Fukufudzsi Jukata érdemelte ki. A legjobb védőjátékosnak az osztrák Dominique Heinrichet, a legjobb csatárnak pedig a szlovén Jan Mursakot választották meg. (MTI)

A média All Star-válogatottja:

kapus: Luka Gracnar (szlovén), védők: Dominique Heinrich (osztrák), Vas Márton, csatárok: Brian Lebler (osztrák), Thomas Koch (osztrák), Jan Urbas (szlovén)

A magyar válogatott az ötödik helyen végzett a divízió I/A osztály vb-jén, ahonnan Szlovénia és Ausztria jutott ki a jövő évi, 16 csapatos elit-világbajnokságra. Az utolsó helyezett Koreai Köztársaság kiesett.