Emil, Csanád
9 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

A MAC Budapest felvételt kér a Mol Ligába

2014.05.22. 14:18

A jelenleg utánpótláscsapatokat foglalkoztató MAC Budapest jelentkezik a jégkorong Mol Ligába, ahol a 2015/16-os szezontól indulna, írja az MTI.

Kangyal Balázs szakmai igazgató elmondta: az elmúlt években tudatosan építették a klubot, folyamatosan léptek előre. Indultak a szlovák junior, majd az osztrák junior és ifjúsági bajnokságban. "Idáig minden lépés minket igazol, hiszen egy széles bázist alakítottunk ki, minden korosztályos csapatunk döntőt játszott, és egyre több MAC-játékos tagja a korosztályos válogatottaknak. Eljött az ideje, hogy tegyünk még egy lépést, és lehetőséget adjunk játékosainknak, hogy megmutathassák magukat a felnőtt mezőnyben. Szeretném hangsúlyozni, hogy mindenképp egy jó csapat kialakítása a cél. A felnőtt gárda finanszírozását egy befektetői kör vállalta" - tette hozzá.

A MAC, illetve jogelődjei 1987-1995 és 1999-2002 között már játszottak az élvonalban. A junior csapatot a kanadai Bob Dever irányítja majd, ő az előző szezonban a Miskolc vezetőedzője volt, de korábban megfordult más magyar egyesületeknél és korosztályos válogatottaknál is.