Donyeckben játszik jövőre divízió I/A vb-n a hokiválogatott

2014.05.23. 16:22

Meglepetésre nem Krakkó, hanem Donyeck rendezheti a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokságot, írja az MTI. A minszki vb pénteki szünnapján megtartott szavazáson Donyeck lett a befutó, pedig az ukrajnai válság miatt nem tűnt esélyesnek.

A donyecki divízió I/A vb-n, amely 2015. április 18-24. között lesz, a magyarok és a házigazda ukránok mellett az élvonalból most kiesett olaszok és kazahok, valamint a japánok, illetve a feljutó lengyelek szerepelnek. Az első két helyezett jut fel a 16-os elitbe, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

A juniorok (U20) divízió I/B vb-jének Dunaújváros (december 14-20.), az ifjúságiak (U18) divízió I/A tornájának Debrecen (2015. április 12-18.) ad otthont. A juniorok között a magyarok mellett a lengyelek, a kazahok, a franciák, az ukránok és a japánok, az ifjúságiak mezőnyében a magyarok, a dánok, a norvégok, a kazahok, a fehéroroszok és a franciák lépnek jégre. Az elsők egy osztállyal feljebb, az utolsók egy osztállyal lejjebb kerülnek.
    A felnőtt nők között a magyar válogatott a divízió I/B-ben érdekelt, ennek a kategóriának a vb-jét Peking rendezi 2015. április 6-12. között. A kínaiak és a magyarok mellett a szlovákok, a hollandok, az észak-koreaiak és az olaszok szerepelnek ezen a tornán.
    Az U18-as nők a divízió I-ben érdekeltek, tornájuk Vaujanyban lesz 2015. január 4-10. között. Az ellenfelek: a házigazda franciák, valamint a németek, a norvégok, a szlovákok és az osztrákok. Az első helyezett feljut a nyolccsapatos elitbe, az utolsó kiesik a divízió II-be.