Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Klubjában megbukott az olimpiai negyedik hokiedző

2014.06.06. 21:01

Az NHL-ben szereplő Pittsburgh Penguins pénteken menesztette Dan Bylsma vezetőedzőt, aki a szocsi olimpián az amerikai válogatottat negyedik helyig vezette. Az elbocsátása nem meglepetés, mivel a Pingvinek évek óta bajnokesélyesként vágnak neki a szezonnak, de rendre már a Stanley Kupa-döntő előtt búcsúznak a rájátszástól, írja az MTI.

Idén a főcsoport-elődöntőben a Penguins hiába vezetett 3-1-re a párharcban, végül a New York Rangers jutott tovább 4-3-mal.

Az idei kiesés után már felvetődött az elküldése. Akkor azonban csak Ray Shero igazgató esett áldozatul a kudarcnak. Az utódjának pénteken kinevezett Jim Rutherford pedig rögtön bemutatkozó sajtótájékoztatóján közölte, új edzővel képzeli el a csapat jövőjét. Bylsma több mint öt éven át irányította az olyan sztárok által fémjelzett csapatot, mint a kanadai Sidney Crosby és az orosz Jevgenyij Malkin, ezalatt 252 győzelem mellett 117 vereséget könyvelhetett el, és rögtön kinevezése után, 2009-ben Stanley Kupa-győztes lett. A lécet azonban túl magasra tette ezzel.