Négy Nemzet jégkorongtorna: újoncok a keretben

2014.11.05. 14:46

Rich Chernomaz szeretne versenyhelyzetet teremteni, ezért hívott be több újoncot is a péntektől vasárnapig tartó Négy Nemzet Tornára, írja az MTI.

A magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya elmondta: nincs bérelt helyük a keretben azoknak, akik az áprilisi, divízió I-es világbajnokságon szerepeltek, most pedig azért hívott be 3 csapatra való játékost, hogy az egymás közötti játékban és ne csak edzésen lássa, ki mire képes.

"Azok a fiatalok, akik bizonyítási lehetőséget kapnak, megérdemlik, mert olyan jól teljesítettek. Szeretném, ha a korábbinál gyorsabb lenne a játékunk, hatékonyabban tudnánk letámadni az ellenfeleinket, miközben a védelem erős marad" - mondta Chernomaz. Szeretné, ha mindenki megküzdene a helyéért: azok is, akik most itt vannak, azok is, akik voltak már itt, de most nincsenek, és azok is, akik eddig még nem kerültek a válogatottba.

A Németországban légiós Sofron István arról beszélt, hogy csak jövőre lesz 25 éves, de már most a rutinosabbak közé tartozik. "Érezhetően gyors ez a megfiatalított csapat. Jó látni, milyen sokan szeretnének bekerülni a válogatottba. A fejlődés egyik kulcsa, hogy harc van a helyekért" - mondta.

A csapat sorrendben a dél-koreaiakkal, a lengyelekkel, majd az olaszokkal találkozik a káposztásmegyeri Jégpalotában. Az ázsiai csapat a divízió I-es vb-n kiesett, ám a 2018-as pjongcsangi téli olimpiát is szem előtt tartva honosított több játékost. A lengyelek áprilisban rendezői lesznek a divízió I-es vb-nek Krakkóban, és szeretnének bennmaradni. Az olaszok a feljutást tűzték ki.

A Négy Nemzet Tornán szereplő keret:
    kapusok: Bálizs Bence, Duschek Dávid (mindkettő Miskolci Jegesmedvék), Rajna Miklós (Fehérvár AV19)
    hátvédek: Orbán Attila, Reiter Attila, Szirányi Bence, Tokaji Viktor (mind Fehérvár AV19), Gőz Balázs (Miskolci Jegesmedvék), Hüffner Adrián, Nathan Martine, Mestyán István, Pozsgai Tamás (mind Dab.Docler), Vas Márton (Löwen Frankfurt)
    csatárok: Benk András, Kovács Csaba, Magosi Bálint, Sárpátki Tamás, Sikorcin Ladislav (mind Fehérvár AV19), Karol Csányi, Turbucz Martin (mindkettő Újpest), Dubek Vladimir, Rafaj Attila (mindkettő Ferencváros), Tyler Metcalfe, Nagy Krisztián (mindkettő Miskolci Jegesmedvék), Hári János (MODO), Sebők Balázs (Hokki), Sofron István (Krefeld Pinguine), Vas János (Slavia Praha)

    A program:
    péntek:
Lengyelország-Olaszország 15.30
Magyarország-Koreai Köztársaság 19.00
    szombat:
Olaszország-Koreai Köztársaság 14.30
Magyarország-Lengyelország 18.00
    vasárnap:
Koreai Köztársaság-Lengyelország 14.30
Magyarország-Olaszország 18.00

    Az örökmérleg:
Koreai Köztársaság: 12 mérkőzés, 10 magyar győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség (94-36)
Lengyelország: 48 mérkőzés, 13 magyar győzelem, 6 döntetlen, 29 vereség (103-167)
Olaszország: 33 mérkőzés, 9 magyar győzelem, 6 döntetlen, 18 vereség (103-141)