Agybiopsziát végeztek Hetényi Zoltánon

2014.11.06. 09:25

A Fehérvár AV19 válogatott hokikapusa, Hetényi Zoltán agybiopszián esett át a napokban, értesült a Jégkorongblog. A játékos még a nyáron kapott agyvelőgyulladást, egy ideig úgy tűnt, hogy jobban van, de az utóbbi időben ismét panaszai voltak.

"Október elején elmentem az utolsó MR-vizsgálatra, ami alapján megkaphattam a játékengedélyem, és az volt az eredmény, hogy továbbra is folyamatosan gyógyulok, húzódik vissza a gyulladás. Nagyjából egy hét volt hátra a visszatérésemig, jól éreztem magam, visszahíztam, a védés is ment, készültem az első meccsemre. Utolsó túrájára utazott a csapat nélkülem, amikor egy edzést követően ismét rosszul lettem. Jöttek ugyanazok a jelek, mint első alkalommal, egyből tudtam, hogy nagy a baj" - idézik Hetényit. 

A biopsziát kedden végezték el rajta, átfúrták a koponyáját, csak helyi érzéstelenítést kapott, hallotta az egészet, mivel nem altatták. 

"Azért vállaltam a műtétet, mert azt mondták, így 98% esélyem van arra, hogy megállapítsák a betegségem okát. Kérdeztem, miért nem csinálták ezt meg eddig, tudják, hogy profi sportoló vagyok, megy a szezon, játszanom kéne. Azt mondták, eddig azt hitték, hogy erre nem lesz szükség" - mondta Hetényi. 

A hokis már negyedik hete kórházban van, de amikor nem fáj a feje, akkor jó a közérzete. Korábban kilenc MR-vizsgálaton és öt lumbáláson esett át, a biopszia eredményére nagyjából egy hetet kell várnia.