Győzelemmel kezdték hokisaink a Négy Nemzet Tornáját

2014.11.07. 21:39

A magyar jégkorong-válogatott 6-1-re nyert a dél-koreai csapat ellen a káposztásmegyeri Jégpalotában zajló Négy Nemzet Torna első fordulójában, ráadásul négy újoncot is avatott Rich Chernomaz a csapatban, írja az MTI.

Ez első magyar lövésből azonnal vezetéshez jutott a magyar válogatott, amikor Pozsgai távoli lövése kötött ki a kapuban, majd még az első harmadban a révkomáromi születésű Csányi éles szögből duplázta meg a különbséget emberelőnyből.

Az MTI beszámolója szerint Rajna kapus remekül védett a folytatásban is, míg mezőnyben előbb Orbán, majd Vas Márton góljaival húztunk el 4-0-ra. Az utolsó szakaszban icipicit kiengedett a válogatott a végére, holott az elején még egyes és kettős emberhátrányban is jól védekeztek. Végül az újonc Rafaj (mellette Csányi, Mestyán és Martine mutatkozhattak még be) és Szirányi góljaival lett 6-0, innen pedig a hajrában An szépített.

A magyarok szombaton az 1001. nemzetközi mérkőzésüket játszó lengyelekkel találkoznak. Ők, valamint a vasárnapi rivális olaszok divízió I-es vb-ellenfelek lesznek áprilisban Krakkóban.

Eredmény:

Magyarország-Koreai Köztársaság 6-1 (2-0, 2-0, 2-1)

gól: Pozsgai (3.), Csányi (19.), Orbán (31.), Vas M. (37.), Rafaj (46.), Szirányi (49.), illetve An Dzs. (54.)

A további program:

    szombat:

Olaszország-Koreai Köztársaság 14.30

Magyarország-Lengyelország 18.00

    vasárnap:

Koreai Köztársaság-Lengyelország 14.30

Magyarország-Olaszország 18.00