A lengyelek pár perc alatt legyőzték a magyar hokisokat

2014.11.08. 20:52 Módosítva: 2014.11.08. 20:56

A pénteki, Dél-Korea elleni sima, 6-1-es győzelem után vereséggel folytatta a magyar jégkorong-válogatott a Négy Nemzet Tornáját. A káposztásmegyeri Jégpalotában azok a lengyelek voltak a mieink ellenfelei, akik pénteken 3-2-re legyőzték az olaszokat.

Igaz, az olasz válogatott szombaton a koreaiaktól is kikapott, ha csak büntetőkkel is, 4-3-ra – szóval nem lehetett pontosan tudni, mit ér a lengyelek pénteki győzelme, mennyire erős a válogatottjuk.

Sajnos negyven perc alatt kiderült, hogy nagyon – igaz, ehhez kellett a magyarok lagymatag védekezése és kapusaink, Duschek Dávid és Bálizs Bence gyenge formája is. Az első harmad még 2-2-vel zárult, de kétszer is a lengyelek vezettek. A 7. percben a végül mesterhármasig jutó Chmielewski lőtt gólt, ezt Vas János a 16.-ben egyenlítette. De három perccel később Pociecha ismét gólt lőtt (mindkétszer emberelőnyből találtak be), szerencsére hét másodperccel a harmad vége előtt Sikorcin egyenlített.

A második harmad elején ismét Chmielewski talált be, ekkor kapust cseréltünk, de a Duscheket váltó Bálizst nem egész két perc alatt háromszor mattolták: 29:32 és 31:12 között 6-2-re húztak el a lengyelek. Az utolsó harmadban aztán a mieink lőttek kettőt (előbb Csanyi, aztán Sofron) egy technikai kényszerszünet után, de az utolsó másfél percre hiába hozta le a kapust a magyar kapitány, maradt a kétgólos hátrány.

A lengyelek ezzel, a vasárnapi eredményektől függetlenül, megnyerték a tornát.

A végeredmény:

Magyarország – Lengyelország 4-6 (2-2, 0-4, 2-0)

Az állás: 1. Lengyelország 6 pont, 2. Magyarország 3, 3. Koreai Köztársaság 2, 4. Olaszország 1

Vasárnap fél háromkor játsszák a Korea-Lengyelország meccset, majd hattól a magyar-olasz zárja a tornát.