Egy hete az év öngólját ütötte, most az ő nevét zengte a csarnok

2015.01.01. 20:33
A Fehérvár AV19 hét góllal legyőzte a sereghajtó Olimpija Ljubljanát az osztrák jégkorongliga (EBEL) idei első játéknapján.

A hazaiakhoz visszatért hárommeccses eltiltása után a gólerős, ex-NHL-es kanadai Banham, vele erősödött az első sor. A magyar csapatnak fontos volt a két pont, mivel a hatodik, még éppen biztos rájátszást érő helyen állt a játéknap előtt, míg a Ljubljana az utolsó volt, írja az MTI.

Többet birtokolta a pakkot a Volán, szinte végig a szlovénok térfelén zajlott a játék. A 16. percben egy távoli megpattanó lövésnél kijött a korong a Ljubljana kapusáról, Banham pedig közelről nem hibázott. Még a szünet előtt Sarauer - Banham passzából - nyolc másodperc alatt használt ki egy emberelőnyt.

A székesfehérváriak fölényét nemcsak a két gól, hanem a 13-1-es kapura lövési arány is egyértelműen jelezte.

A folytatás is egyoldalúan alakult, rögtön a pihenő után Bartalis, majd kétszer emberelőnyben Kovács talált be. Közben volt egy kapuscsere is az Olimpijánál, de ez sem segített a szlovénokon. A záró harmadban újabb két magyar gól esett, ezeket a sérüléséből felépült Kóger lőtte.

Engstrand, a Fehérvár svéd kapusa - aki egy hete öngólt ütött - EBEL-pályafutásának első kapott gól nélküli találkozóján van túl. A közönség az ő nevét skandálta a meccs végén.

 Eredmény

Fehérvár AV19 - Olimpija Ljubljana (szlovén) 7-0 (2-0, 3-0, 2-0)
gól: Banham (16.), Sarauer (19.), Bartalis (23.), Kovács (27., 35.), Kóger (55., 58.)