Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Edzőtáborban a magyar hokiválogatott

2015.02.02. 17:44

Megkezdte edzőtáborát a képosztásmegyeri Jégpalotában a lengyelországi Torunban péntektől vasárnapig tartó tornára készülő magyar jégkorong-válogatott.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány várhatóan kedden este jelöli ki az utazók névsorát. Az már korábben eldőlt, hogy klubelfoglaltsága miatt Hári János nem tud hazajönni Svédországból, míg Pavuk Attila térde a reméltnél lassabban gyógyul, így ő sem állhat a szakvezető rendelkezésére. A helyükre a miskolci Dósa Krisztián és a fehérvári Kocsis Ferenc került.

Hétfőn derült ki, hogy a dunaújvárosi Sevela Peter és a brassói Mihály Árpád nem tud résztvenni az összetartáson, illetve a tornán, előbbi családi okokra, utóbbi klubelfoglaltságra hivatkozott. Két légiós, a Slavia Prahában játszó Vas János és a krefeldi Sofron István kedden lesz jégen először, a hétfői esti edzést kihagyják.

A csapat csütörtökön reggel indul útnak a toruni négycsapatos tornára. Kazahsztán visszalépése miatt pénteken Románia ellen játszik a válogatott, szombaton a házigazda Lengyelország, vasárnap pedig Ukrajna lesz az ellenfél egyformán 16 órakor. Utóbbi két együttessel a magyarok találkoznak áprilisban, a divízió 1/A világbajnokságon is Krakkóban.

A bő keret:

kapusok: Bálizs Bence (Miskolci Jegesmedvék), Rajna Miklós (Fehérvár AV19)

hátvédek: Gőz Balázs, Vojtkó Mátyás (Miskolc), Gröschl Tamás, Hüffner Adrián, Mestyán István, Pozsgai Tamás (Dab), Kiss Dániel (Újpest), Orbán Attila, Reiter Attila, Szirányi Bence, Varga Arnold (Fehérvár)

csatárok: Azari Zsolt, Somogyi Balázs (Dab), Bartalis István, Benk András, Erdély Csanád, Kocsis Ferenc, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Magosi Bálint, Nemes Benjámin, Németh Attila, Andrew Sarauer, Sárpátki Tamás, Sikorcin Ladislav, Vincze Péter (Fehérvár), Berta Ákos, Könczei Áron (Debreceni), Galló Vilmos (Linköping), Dósa Krisztián, Hajós Roland, Tyler Metcalfe, Nagy Krisztián (Miskolc), Sebők Balázs (Kärpät/Hokki), Sofron István (Krefeld Pinguine), Vas János (Slavia Praha)