Kikapott a magyar hokiválogatott

2015.02.07. 18:51

A magyar jégkorong-válogatott kikapott a házigazda lengyel csapattól a toruni torna második fordulójában. Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttesében bemutatkozott a honosítás előtt álló Andrew Sarauer, aki - ha papírjai rendben lesznek - már játszhat az áprilisi, krakkói divízió I/A-világbajnokságon.

Mindkét csapat győzelemmel kezdte a tornát, a magyarok 8-0-ra intézték el a románokat, míg a lengyelek hosszabbítás után 6-5-re az ukránokat. A kapusban ezúttal Rajna kapott helyet, az előző napon hibátlanul védő Bálizs most pihent, és több fiatal helyett is rutinos mezőnyjátékost küldött harcba a kapitány.

Az elején Benket állították ki, az emberelőnyben pedig a hazaiak megszerezték a vezetést. A magyarok később két létszámfölényes két percet nem tudtak kihasználni. A második harmadban is szórták a kiállításokat a bírók, ám nem változott az eredmény.

A két válogatott nagyon figyelt a védekezésre, a kapusok is remekeltek, a hajrában egy üres kapus góllal állították be a végeredményt a hazaiak. A magyarok vasárnap 16 órától az ukránokkal mérkőznek. A realitásokat tekintve az az összecsapás a második helyről dönt majd, mivel a lengyelek elvileg sokkal erősebbek, mint a románok. A krakkói vb-n a magyarok, a lengyelek és az ukránok is érdekeltek. (MTI)

2. forduló: Lengyelország-Magyarország 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Gól: Pasiut (7.), Kapica (59.)

Ukrajna-Románia 5-0 (3-0, 0-0, 2-0)