Ukránokat verték a hokisaink

2015.02.08. 19:37

A magyar jégkorong-válogatott gólokban és kiállításokban gazdag mérkőzésen 6-5-re legyőzte vasárnap az ukrán csapatot a lengyelországi Torunban zajló torna utolsó, harmadik fordulójában. Kóger Dániel háromszor volt eredményes és volt egy gólpassza is.

Ez előtt mindkét válogatott legyőzte a románokat és kikapott a házigazda lengyelektől, így a torna második helye volt a tét.

Az elején sorra kapta a kiállításokat a magyar csapat és a 9. percben, amikor már a harmadik kisbüntetés volt érvényben, megszerezték a vezetést az ukránok. Sikerült rendezni a sorokat, Kóger egyenlített, majd a honosítás előtt álló, a válogatottban szombaton debütált Sarauer - ugyancsak emberelőnyben - fordított. Még a szünet előtt gyors egymásutánban három ukrán és két magyar gól született, így 4-4-ről kezdődött a záró harmad. Az 51. percben büntetőt kapott a magyar csapat, ezt Vas János belőtte, majd hosszú ideig állt a játék, mert betört a plexi, az esetnél Orbán komoly arcsérülést szenvedett. Kóger harmadik találatával kétgólos hízott a magyar előny, a végén az ukránok még szépítettek, ám egyenlíteniük nem sikerült.

A bírók összesen 50 perc kiállítást osztottak ki.

Amennyiben az eddigi veretlen lengyelek este a papírformának megfelelően legyőzik az eddigi pont és lőtt gól nélkül álló románokat, akkor megnyerik a tornát és a magyarok lesznek a másodikok.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese az áprilisi, krakkói vb-n a lengyel és az ukrán csapattal is találkozni fog.

3. forduló:

Magyarország-Ukrajna 6-5 (1-1, 3-3, 1-1)

Gól: Kóger (14., 39., 53.), Sarauer (25.), Sofron (36.), Vas J. (51.), illetve Donika (9.), Alekszjuk (30.), Blagij (36.), Zabludovszki (39.), Ljalka (57.)

Lengyelország-Románia 4-0 (0-0, 4-0, 0-0)   

A torna végeredménye: 1. Lengyelország 8 pont, 2. Magyarország 6, 3. Ukrajna 4, 4. Románia 0

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!