KO-zta a hokikapust a ráborított kapu

2015.02.09. 09:14

Furcsa balesetet szenvedett Frederik Andersen, az Anaheim Ducks hokikapusa. A Tampa Bay elleni meccsen ráborították a kaput, a felső léc megütötte a nyakát. A harmadik harmad közepén, 5-1-nél le is kellett hozni a kapust, végül a Tampa 5-3-ra verte az Anaheimet.

Kiütötte a hokikapust a ráborított kapu

Hat vereség után először nyert a Winnipeg Jets, a Colorado Avalanche ellen a második harmadban négyszer volt eredményes, és végül 5-3-ra győzött, írja az MTI.

A keleti főcsoport másodikja, a Montreal Canadiens az ősi rivális Boston Bruins ellen nyert, és így a szezonban mind a négy egymás elleni meccsüket megnyerte. A Montreal olimpiai bajnok kapusa, Carey Price 159 perc 25 másodperc után kapott ismét gólt a Bruinstól.

A listavezető Nashville Predators svéd újonca, Filip Forsberg előbb az alapjátékidőben egyenlített, majd a győztes büntetőt is beütötte a Florida Panthers ellen.

Az előző idényben döntős New York Rangers változatlanul nélkülözi világsztár kapusát, Henrik Lundqvistet, akit a múlt héten talált torkon a korong. Nélküle a vendég Dallas Stars hosszabbításban győzött, és megszakadt a texasiak három verségből álló sorozata.

A washingtoni orosz, Alekszandr Ovecskin beütötte idénybeli 33. gólját, ezzel beérte az eddig egyedüli éllovas Rick Nasht (Rangers).

Eredmények:

St. Louis Blues-Chicago Blackhawks 2-4
Florida Panthers-Nashville Predators 2-3, szétlövés után
Washington Capitals-Philadelphia Flyers 1-3
Buffalo Sabres-New York Islanders 2-3
Tampa Bay Lightning-Anaheim Ducks 5-3
New York Rangers-Dallas Stars 2-3, hosszabbítás után
Winnipeg Jets-Colorado Avalanche 5-3
Boston Bruins-Montreal Canadiens 1-3