Elmarad hokidöntő, mert az Érsekújvár nem áll ki

2015.03.08. 13:32

Elmarad a ma 18 órára kiírt Miskolci Jegesmedvék–HC Nové Zámky mérkőzés, a MOL Liga döntőjének első összecsapása, mivel az érsekújváriak nem vállalták az utazást - közölte honlapján vasárnap a Magyar Jégkorong Szövetség.

A győzelem így automatikusan a Miskolcé, vagyis a döntő a Jegesmedvék 1–0-s vezetésével folytatódik majd szerda este a második mérkőzéssel.

A HC Nové Zámky a MOL Liga-döntő menetrendjének kialakításakor jelezte, hogy mivel a szlovák harmadosztályban is szerepel és ott is bejutott a fináléba, annak a két győzelemig tartó párharcnak a második és esetleges harmadik mérkőzésére pedig március 7-én, szombaton és 9-én, hétfőn kerül sor, ezért kérte a MOL Liga döntő mérkőzéseinek későbbi időpontra halasztását - olvasható a szövetség honlapján.

Ugyanakkor a MOL Liga-döntő menetrendjének kialakítása az összes érdekelt igényének figyelembevételével készült, a finálé másik résztvevője, a Miskolci Jegesmedvék és maga a MOL Liga is rugalmas és együttműködő volt a HC Nové Zámkyval. Ennek megfelelően a korábban tervezett időpontokon módosított, így a döntő első mérkőzése az eredetileg kiírt március 7-éről március 8-ára került, illetve a sorozat más mérkőzéseinek időpontja is módosult.

A Magyar Jégkorong Szövetségnek az icehockey.hu-n közzétett állásfoglalása szerint a MOL Liga-döntő menetrendjét elfogadó HC Nové Zámky egyoldalú döntése példátlan és súlyosan csorbítja a MOL Liga jó hírnevét.