AZ Érsekújvár komoly károkat okozott

2015.03.09. 13:12

A Nové Zámky (Érsekújvár) erkölcsi és anyagi károkat okozott azzal, hogy vasárnap nem állt ki a Miskolci Jegesmedvék ellen a jégkorong MOL Liga döntőjének első mérkőzésén - véli Radnai Károly, a liga alelnöke.

A Digi Sport Reggeli Start című adásában hétfőn kiemelte: az érsekújváriak alapbüntetése 2000 euró, de további szankciók is szükségesek. Ugyanakkor hozzátette, hogy nem lenne értelme a tavaly bajnok Nové Zámkyt kizárni, esetleg helyére az elődöntőben vele szemben alulmaradó Dab.Doclert betenni a fináléra.

Az érsekújváriak távolmaradása miatt a vétlen Miskolcé lett a győzelem, így a magyar csapat 1-0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó sorozatban.

Radnai úgy fogalmazott, hogy a liga vezetése még most is a meccslemondás okozta sokkhatás alatt van. Mint emlékeztetett rá, a felvidéki klub ugyan jó előre jelezte, hogy egymásra csúszhat több mérkőzése, mert a szlovák harmadosztályban is bejutott a döntőbe, de ennek figyelembe vételével alakították ki a programot.

"Nem helytállóak az érsekújvári vádak, hogy mi lesöpörtük volna a javaslataikat, ellenben ők rúgták fel a kompromisszumot: ez nem az Érsekújvár köré szerveződő bajnokság, hanem egy nemzetközi liga magyar, román és szlovák szereplőkkel, ahol mindenki érdekére figyelni kell" - tette hozzá a liga alelnöke. "Hogy lesz-e második meccs ezek után szerdán? Szerintem igen, mert ezt a sorozatot is meg akarják nyerni. Nem hiszem, hogy így utólag be lehet hozni cserével a döntőbe a Dab.Doclert."