Vendel
6 °C
20 °C

Egyre nehezebb helyzetben a fehérvári hokicsapat

2015.03.16. 22:00

A Vienna Capitals remek első harmadot produkálva 5-2-re nyert a Fehérvár AV19 otthonában az osztrák jégkorongliga (EBEL) negyeddöntőjének ötödik mérkőzésén, így összesítésben 3-2-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

A bécsiek először kerültek előnybe a párharcban, mostani győzelmükkel pedig egyetlen sikerre kerültek a továbbjutástól. A következő mérkőzés szerdán lesz Bécsben.

Hatalmas iramban kezdődött az összecsapás és egy megpattanó lövéssel hamar vezetést szereztek a bécsiek, de előtte is volt már ziccerük. A Volán ezt követően nem tudta kihasználni emberelőnyét, majd miután kiegészült, a Vienna támadott többet. Az vendéggól után a hazaiak időt kértek és kapust cseréltek. A zavar nem szűnt meg és az emberhátrányából kiegészülő bécsiek megint betaláltak egy kontrából. A szünet előtt létszámfölényben tovább növelte előnyét a bécsi csapat, így a Capitals tulajdonképpen egy harmad alatt eldöntötte a meccset.

Mindent egy lapra feltéve támadott a Volán, melynek eredményeként Kóger hamar szépített. Szinte egy kapuzott a magyar csapat, hősiesen védekezett az ellenfél, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, kétszer pedig kettős emberelőnyben sem sikerült faragni a hátrányból.

A záró harmadban is nagy elánnal rohamozott a magyar együttes, de csak szépítésre futotta az erejéből, a hajrában pedig kapusát lehozva újabb gólt kapott.

EBEL, negyeddöntő, 5.mérkőzés:

Fehérvár AV19 - Vienna Capitals (osztrák) 2-5 (0-4, 1-0, 1-1)

Gól: Kóger (22.), Wehrs (49.), illetve Rotter (5.), Magowan (13.), Watkins (15.), Iberer (19., 59.). Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Vienna javára.