Aljasul kiütötte a védtelen hokibírót a kanadai játékos

2015.03.24. 10:31

Majdnem tragédiával végződött az egyik észak-amerikai, alacsonyabb osztályú hokiliga hétvégi meccse. A Quebec tartomány bajnokságában, az LNAH-ban lejátszott Cornwall–Sorel-Tracy találkozón a vendégek hokisa, Dominic Savoie érthetetlen módon, hátulról becsúszva ütötte el a játékvezetőt, aki a jégre zuhant és olyan csúnyán vágta be a fejét, hogy percekre elveszítette az eszméletét.

Az egyik hazai játékos idejében észlelte a bajt, azonnal hívta a segítséget, amely gyorsan meg is érkezett Jim Chandik főbíróhoz.

Percekig kellett ápolni, majd végre sikerült talpra, illetve korcsolyára állítani. A hírek szerint a húsz éve bíráskodó Chandik később, a harmadik harmadban visszatért, és ő fejezte be a meccset.

Aljas módon okozott sérülést a bírónak

Chandik játékvezető az utolsó szezonját tölti a ligában, egy hónap múlva nyugdíjba vonul. Egészen biztos, hogy nem így akarta emlékezetessé tenni élete utolsó hokimeccseit.

A jégkorong egy kemény sport, és főleg igaz ez az LNAH-ra (Ligue Nord-Américaine de Hockey). Ebben a félprofi minősítésű, úgynevezett minorligában esik a legtöbb pofon az észak-amerikai hokibajnokságok közül. A statisztikák szerint meccsenként átlagosán 2,76-szor esnek egymásnak a hokisok. Ez azonban nem egy férfias csata volt. A felvétel alapján jól kivehető, hogy a majdnem balesetet okozó játékos mozdulata cseppet sem volt véletlen.

Arról egyelőre semmi hír, hogy az elkövető, Savoie milyen büntetést kapott. Egy biztos, a találkozó jegyzőkönyve szerint semmit, így minden bizonnyal véletlennek minősítették a bíróbuktatást. A hokisról azért annyit tudni, hogy csapata egyik legnagyobb bunyósa, több videó is található az interneten az eddigi verekedéseiből. Volt olyan szezonja, amikor 117 percet ült a büntetőpadon, idén 50 percnyi büntetése van