Piroska
-3 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

A héten három meccset játszik a hokiválogatott

2015.04.07. 14:39

Az eheti felkészülési mérkőzéseken is nyerni szeretne, ugyanakkor még kísérletezni fog Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

Az április 19. és 25. között Krakkóban sorra kerülő világbajnokságra készülő együttes szerdán Bécsben az osztrákokkal találkozik, majd a hétvégén a Hoki Gála keretében pénteken újra az osztrákok, vasárnap pedig a szlovénok ellen lép jégre. A szakember keddi sajtótájékoztatóján kiemelte, elsősorban csapatként kell majd jól teljesítenie az együttesnek. Hozzátette, a csatársorban nagy a merítési lehetősége a szakmai stábnak, ugyanakkor a védők és kapusok között még nem tökéletes az összhang, ám véleménye szerint ez is rendben lesz majd. A várható stratégiával kapcsolatban a tréner hangsúlyozta, a legfontosabb dolog a biztos védekezés lesz.

Kovács Csaba, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke úgy fogalmazott, a Tüskecsarnokban sorra kerülő két összecsapás - amelynek pénteki felvonására már minden jegy elkelt - remek lehetőség a szakmai stáb számára, ugyanis két komoly ellenféllel szemben kísérletezhet, finomíthat a lengyelországi világbajnokság előtt. Kiemelte, a magyar válogatott jelenleg 19. helyen áll a világranglistán, ez alapján a dobogón kellene végeznie a krakkói viadalon, amelyen ugyanakkor bármi megtörténhet, persze a bennmaradás elvárás a gárdával szemben.

Tokaji Viktor csapatkapitány elmondta, az elmúlt évek egyik legnehezebb világbajnokságára készül:

"A feljutás mellett a kiesés ugyanúgy benne van a pakliban, ezért is nagyon fontos, hogy lépésről lépésre haladjunk előre."

A felkészülési mérkőzésekkel kapcsolatban megjegyezte, ezeken az összecsapásokon lehet lemérni, hol tart az együttes és min kell javítania ahhoz, hogy Krakkóban százszázalékos teljesítményt nyújtson.

Krakkóba a tervek szerint április 17-én, pénteken utazik a küldöttség. Az április 19-től 26-ig tartó divízió I/A világbajnokságon sorrendben Japán, Kazahsztán, Olaszország, Ukrajna és a házigazda Lengyelország lesz az ellenfél.

A magyar válogatott bő kerete:

Kapusok: Bálizs Bence (Miskolci Jegesmedvék), Hetényi Zoltán, Rajna Miklós (mindkettő Fehérvár AV19)

Hátvédek: Gőz Balázs (Miskolc), Gröschl Tamás, Mestyán István, Pozsgai Tamás (mind Dab.Docler), Kiss Dániel (Újpest), Orbán Atila, Reiter Attila, Szirányi Bence, Tokaji Viktor, Varga Arnold (mind Fehérvár), Vas Márton (Löwen Frankfurt, német)

Csatárok: Azari Zsolt (Dab), Frank Banham, Bartalis István, Benk András, Erdély Csanád, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Magosi Bálint, Andrew Sarauer, Sárpátki Tamás, Sikorcin Ladislav, Vincze Péter (mind Fehérvár), Berta Ákos (Debreceni HK), Hajós Roland, Tyler Metcalfe, Nagy Krisztián, Tóth Adrián (Miskolc), Hári János (MODO, svéd), Nagy Gergő (Kalamzoo Wings, amerikai), Sebők Balázs (Kaajanin Hokki, finn), Sofron István (Krefeld Pinguine, német), Vas János (Slavia Praha, cseh)