Új szintre emelte a hokikapus a hülye hibát

2015.04.12. 10:42

Szombat este rendezték az amerikai egyetemi bajnokság (NCAA) férfi jégkorong-bajnokságának döntőjét, amiben a Boston University Terriers a Providence College Friarsszel találkozott. Sokáig úgy nézett ki, hogy a Boston U. jól is áll, hiszen 8 perccel a vége előtt még magabiztos játékkal vezettek 3-2-re. Aztán jött a totális összeomlás.

A bajnokság rájátszásában több hibát is vétő Matt O'Connor, a bostoni kapus a végére tartogatta a legnagyobbat. Kyle McKenzie, a Providence College játékosa félpályáról próbálkozott egy kétségbeesett emeléssel, amit a kapus simán fogott is, utána viszont hirtelen nem is tudta, hogy mit csináljon vele.

Talán azt nézte, kinek passzoljon, vagy a helyét kereste a kapuban, mindenesetre a korong kihullott a kesztyűjéből, és a lábai között a kapuba csorgott, amivel egyenlített a Providence.

Őrületes baki a hokikapustól

Pár perccel később aztán a Friars a vezetést is megszerezte, 4-3-ra megnyerve története első egyetemi címét. Pedig a Bostonnak kifejezetten jól indult minden, az első negyedben például csúcsot döntve négy másodperc alatt szereztek két gólt is.

A végére viszont csak a döbbenet maradt, minden idők egyik legfurcsább hibájával.