Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Magyar hokis a világ második legerősebb bajnokságában

2015.07.06. 10:54

Vas János a nyílt orosz profi jégkorongligában szereplő horvát Medvescak Zagrebtől kapott próbaszerződést. A 31 éves csatár hétfőn a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra, hogy ott lesz a zágrábi együttes július közepén kezdődő edzőtáborában. A klub honlapján már a kerettagok között tünteti fel a 112-szeres válogatott játékost, írta az MTI.

„Mindent meg fogok tenni azért, hogy helyem legyen a csapatban és büszkén viselhessem a Medvescak mezét ebben a szezonban!" - írta Vas, aki az előző idényben a cseh élvonalbeli Slava Praha alkalmazásában állt.

Vas tagja volt a 2008-ban Szapporóban, és az áprilisi, krakkói divízió I-es világbajnokságon az elitbe jutást kiharcoló csapatnak. Az NHL-ben szereplő Dallas Stars 2002-ben a 32. helyen foglalta le játékjogát, ám csak a farmcsapatban játszhatott.

A Medvescak Zagreb sokáig az osztrák ligában játszott, majd 2013-ban csatlakozott a világ második legerősebb bajnokságához, a KHL-hez. A legutóbbi idényben nem sikerült a rájátszásba jutnia, keretében több volt NHL-es található.