Sok fiatal kap lehetőséget a norvégiai hokitornán

2015.11.03. 15:06

Az A-csoportos világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott csütörtöktől Norvégiában játszik egy nemzetközi tornán, a szövetségi kapitány Rich Chernomaz szerint a cél az, hogy minél több fiatal hozzászokjon a világélvonal tempójához, írta az MTI.

"Most nem az eredményesség, hanem a fiatalok foglalkoztatása a fő cél" - mondta a kanadai szakvezető az elutazás előtti keddi sajtótájékoztatón.

A feljutást kiharcoló áprilisi, krakkói csapatból nyolcan hiányoznak, így több fiatal és MOl Ligás játékos kap bizonyítási lehetőséget.

A gárda Stavangerben csütörtökön a házigazda Norvégia, pénteken Dánia, szombaton Franciaország ellen lép pályára. Mindhárom rivális a világelitben szerepel, ráadásul az utolsó ellenféllel a jövő májusi szentpétervári vb-n is meg kell küzdeni.

Kovács Csaba, a szövetség elnöke bejelentette, hogy a MOL-csoport a 2016-os év végéig főtámogatója lesz a válogatottnak.

"Szép és fontos év előtt állunk, és az A-csoportos vb-re a felkészülés első lépcsője a stavangeri torna, a második pedig a februári, budapesti olimpiai selejtező lesz" - mondta.

A 28 fős csapat - amelyet a sajtótájékoztatón hirdetett ki a kapitány - szerdán utazik Stavangerbe

Az utazó keret

  • Kapusok: Bálizs Bence (MAC Budapest), Hetényi Zoltán, Rajna Miklós (mindkettő Fehérvár AV19)
  • Hátvédek: Jesse Dudas (DVTK Jegesmedvék), Orbán Attila, Reiter Attila, Szabó Dániel, Szirányi Bence, Varga Arnold, Kevin Wehrs (mind Fehérvár AV19), Kiss Dániel (Újpest), Mestyán István, Pozsgai Tamás (mindkettő MAC Budapest)
  • Csatárok: Benk András, Kocsis Ferenc, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Nagy Gergő, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Sikorcin Ladislav, Vincze Péter (mind Fehérvár AV19), Csányi Karol (Újpest), Somogyi Balázs (DVTK Jegesmedvék), Könczei Áron (Debrecen), Magosi Bálint (Briancon), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Sebők Balázs (KalPa)

A program:

csütörtök, 1. forduló:

Dánia-Franciaország 15.00

Norvégia-Magyarország 19.00

péntek, 2. forduló:

Dánia-Magyarország 15.00

Norvégia-Franciaország 19.00

szombat, 3. forduló:

Magyarország-Franciaország 13.00

Norvégia-Dánia 17.00