Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
Percről Percre

Leütközte az ellenfelet, eltört a magyar hokis lába

2016.02.01. 09:32

Szárkapocscsont-törést szenvedett Magosi Bálint, a francia Briancon légiósa, így nem vehet részt a február 11-14. közötti budapesti jégkorong olimpiai selejtezőben.

 „Egy szerencsétlen ütközés következményeként - ráadásul én ütköztem le az ellenfelet - sajnos szárkapocscsont-törtést szenvedtem - tájékoztatta az icehockey.hu-t Magosi. - Még visszamentem játszani, de egy lövésnél nagyon belenyilallt a fájdalom, és nem tudtam folytatni, a kórházban pedig megállapították a sérülést. 6-8 hét a gyógyulási idő, ami lehetne sokkal rosszabb is, ha sérültek volna a szalagok, vagy lenne agyrázkódásom. De nem is rögzítik a lábam, csak kapok mankót, egy hét teljes pihenő, aztán még egy hétig vérhigító. Utána elvileg már tudom majd használni, csak nem lesz még üzemképes. Addig majd kondizom."

Magosi helyére egyelőre nem hívott be senkit Rich Chernomaz szövetségi kapitány.

Az olimpiai selejtezőn sorrendben Litvánia, Észtország és Lengyelország ellen játszik a válogatott, és a csoportból csak az első helyezett jut tovább a kvalifikáció következő, utolsó körébe, amelyet szeptemberben rendeznek majd, írja az MTI.

A keret:
kapusok: Bálizs Bence (MAC Budapest), Hetényi Zoltán, Rajna Miklós (Fehérvár AV19)
hátvédek: Gőz Balázs (DVTK Jegesmedvék), Kiss Dániel (Újpest), Mestyán István, Pozsgai Tamás, Stipsicz Bence (MAC Budapest), Orbán Attila, Szabó Dániel, Szaller Márk, Szirányi Bence, Varga Arnold (Fehérvár AV19), Vas Márton (Fassa)
csatárok: Frank Banham, Bartalis István, Benk András, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Nagy Gergő, Andrew Sarauer, Sárpátki Tamás, Sikorcin Ladislav, Vincze Péter (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Linköping), Hári János (Leksand), Könczei Áron (Debrecen), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Somogyi Balázs (DVTK Jegesmedvék), Sebők Balázs (KalPa), Sofron István (Klagenfurt), Vas János (Slavia Praha)

Az olimpiai selejtezőtorna programja:
    február 11., csütörtök:
Lengyelország-Észtország 16.00
Magyarország-Litvánia 19.30
    február 12., péntek:
Lengyelország-Litvánia 14.30
Magyarország-Észtország 18.00
    február 14., vasárnap:
Észtország-Litvánia 14.30
Magyarország-Lengyelország 18.00