Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Megvan a hokiválogatott olimpiai selejtezős kerete

2016.02.10. 17:41 Módosítva: 2016.02.10. 17:41

Rich Chernomaz szövetségi kapitány kijelölte a magyar jégkorong-válogatott keretét a Budapesten csütörtökön kezdődő olimpiai selejtező tornára.

 A magyar szövetség szerdai beszámolója szerint a kedd délelőtti tréningen megsérült Sebők Balázs, akinek a diagnózis szerint beszakadt a belső térdszalagja. Ez 2-4 hetes kihagyást jelent, ezért Galló Vilmost visszahívta a keretbe a szakvezetőség.

A szerda délutáni, végleges keretszűkítésen a kapusok közül Bálizs Bence, a mezőnyjátékosoktól Könczei Áron került ki.

A magyarok csütörtöktől vasárnapig sorrendben a litvánokkal, az észtekkel, és a lengyelekkel találkoznak a Papp László Budapest Sportarénában. A világranglistás helyezések alapján a hazaiak a legerősebbek - egyedül ők játszanak a világ élvonalában -, ugyanakkor a lengyeleket tavaly áprilisban, a krakkói divízió I-es vb-n csak nagy csatában sikerült legyőzniük.

A tornáról - amelynek valamennyi mérkőzését élőben közvetíti az M4 Sport - csak a győztes jut az a elejtezősorozat utolsó, szeptemberi körébe. Továbbjutás esetén valószínűleg Rigában lép pályára a Chernomaz-csapat Lettország, Németország és Ausztria ellen. (MTI)

A magyar keret:

kapusok:

Hetényi Zoltán, Rajna Miklós (mindkettő Fehérvár AV19)

hátvédek:

Gőz Balázs (DVTK Jegesmedvék), Kiss Dániel (Újpest), Mestyán István, Pozsgai Tamás, Stipsicz Bence (mind MAC Budapest), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Vas Márton (Fassa)

csatárok:

Frank Banham, Bartalis István, Benk András, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Nagy Gergő, Andrew Sarauer, Vincze Péter (mind Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Linköping), Hári János (Leksand), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Sofron István (Klagenfurt), Vas János (Slavia Praha)

A program:

csütörtök, 1. forduló:

Lengyelország-Észtország 16.00

Magyarország-Litvánia 19.30

péntek, 2. forduló:

Lengyelország-Litvánia 14.30

Magyarország-Észtország 18.00

vasárnap, 3. forduló:

Észtország-Litvánia 14.30

Magyarország-Lengyelország 18.00