Magyarország–Lengyelország 0–1

Magyarország–Lengyelország olimpiai előselejtező-mérkőzés

Élő
D  AS20160212058
-kg-
Haász János
2016.02.14. 17:55
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Betört a plexi a sportarénában, így biztos, hogy este hatkor nem kezdődik meg az olimpiai selejtezőtorna első helyéről döntő magyar-lengyel meccs. A helyszínről származó információ szerint várhatóan 10-15 perc lesz a késés.

  • A magyar csapatból a mai meccsen hiányozni fog a Fehérvár AV19 játékosa, Szirányi Bence, aki az észtek elleni meccs utolsó harmadában térdsérülést szenvedett, körülbelül kéthetes pihenőre kényszerül. Az újpesti nevelésű, de később a francia Brianconban és Miskolcon is megfordult, Pók becenevű védő hiányát valószínűleg tavaly áprilisban sem bánták volna a lengyelek: ő lőtte a magyar csapat utolsó perces, győztes gólját.

  • Legutóbb tavaly, a krakkói világbajnokságon találkozott a két csapat, méghozzá az utolsó fordulóban, és a kazahok mögötti 2. helyről, és így feljutásról döntő meccset játszottak. A mieink 2-1-re nyertek (alant egy kis összefoglaló arról a meccsről), így idén ott lehetnek az oroszországi vébén – a lengyeleket meg nyilván fokozottan fűti a visszavágás iránti vágy, hogy ezúttal ők babráljanak ki velünk, a mi hazai jegünkön.

  • Nézzük a sorsdöntő fontosságú meccs előtt a két csapat kereteit. A magyarban nem lesz ott Szirányi Bence, aki sérülés miatt nem játszhat az utolsó mérkőzésen.

    Magyarország: Rajna (Hetényi) – Stipsicz, Vas M., Kóger, Sofron, Sarauer – Pozsgai, Mestyán, Bartalis, Banham, Hári J. – Gőz, Kiss D., Kovács Cs., Vas J., Nagy G. – Benk, Nagy K., Galló, Vincze.

    Lengyelország: Odrobny (Kosowski) – Dronia, Rompkowski, Malasiński, Zapała, Kolusz – Wajda, Pociecha, Chmielewski, Pasiut, Łopuski – Kotlorz, Bryk, Wronka, Dziubiński, Bepierszcz – Kruczek, Bagiński, Urbanowicz, Guzik, Galant.

  • Vagyis az olimpiai selejtezőtorna budapesti csoportjának utolsó mérkőzése. Két forduló után mindkét csapat száz százalékos, aki nyer (akár rendes játékidőben, akár hosszabbításban, akár büntetőkkel), az továbbjut az utolsó selejtezőkörbe. Tartsanak velünk!