A DVTK nyerte a hokidöntő első meccsét

2016.03.12. 20:53

A címvédő DVTK Jegesmedvék csapata legyőzte a vendég MAC Budapestet a jégkorong MOL Liga döntőjének első, szombati mérkőzésén.

Az alapszakaszban mind a hat egymás elleni mérkőzést a DVTK nyerte ebben a párosításban, ám a három miskolci találkozó csak hosszabbításban dőlt el. A címvédő eddig - akárcsak tavaly - még nem veszített összecsapást a rájátszásban, míg az újonc MAC 4-3-as összesítéssel lépett tovább csütörtökön a Fehérvár AV19-en.

A hazaiakhoz visszatért eltiltásából a liga egyik legjobb védője, Dudas, valamint a sérüléséből felépült Gőz.

Már a 25. másodpercben vezetést szerzett a Miskolc, a Dudas által a kapu elé visszalőtt korongot Booras vette le, és az elfekvő - az előző idényben még a Jegesmedvéket erősítő - Bálizs mellett betalált. Érdekesség, hogy a MAC két napja a Fehérvár ellen ugyancsak a 25. másodpercben került hátrányba.     Lassan magára talált a fővárosi együttes, Gyenesnek többször is védenie kellett. A szünet előtt emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, ekkor megint a házi pontlistát vezető Booras villant.

A második harmad elején egy kivédekezett emberhátrány után szépített a MAC: egy ellenakció végén a lendülettel érkező Quinn volt eredményes. Ez nem zavarta meg a DVTK-t, amely rendezte védekezését, és ismét mezőnyfölénybe került. Miskolczi aztán fonákkal visszaállította a kétgólos különbséget. Feltűnő volt, hogy a fegyelmezett hazai védelmet alig lehetett átjátszani, nem tudtak komoly helyzetet kialakítani a vendégek.

A záró játékrészben is kézben tartotta az irányítást a DVTK, és csak szórványos lehetőségeik adódtak a fővárosiaknak. Ebben a szakaszban sok volt a kiállítás, de emberelőnyben csak a Miskolc tudott betalálni, Booras szép passzából Dudasnak nem volt nehéz dolga.

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc vasárnap folytatódik ugyancsak Miskolcon.

MOL Liga, döntő, 1. mérkőzés:

DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)

Gólszerzők: Booras (1., 18.), Miskolczi (28.), Dudas (57.), illetve Quinn (23.)