Oszkár
20 °C
29 °C

Alaposan készülünk a hoki-vb-re, lenulláztuk az osztrákokat

2016.04.15. 20:45

A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott 4-0-ra legyőzte az osztrák csapatot a budapesti Tüskecsarnokban rendezett pénteki felkészülési mérkőzésen.

Magyarország-Ausztria 4-0 (3-0, 1-0, 0-0)

Gól: Vas (2.), Sofron (4.), Terbócs (13.), Galló (37.)

A magyarok egy éve oda-vissza legyőzték felkészülési összecsapáson az osztrákokat, ám azt megelőzően sorozatban 14-szer kaptak ki tőlük 1977 óta. Rich Chernomaz szövetségi kapitány pénteken négy újoncot avatott: a 18 éves Garát, a 19 esztendős Terbócs, a 22 éves cserekapus Vay, valamint a honosított védő, Sagert először ölthette magára a válogatott mezt.

A mérkőzés jól indult, sikerült gyorsan két góllal elhúzni. Előbb a keret legrutinosabb tagja, Vas saját kipattanóját vágta be, majd egy sikeres letámadás után Hári passzolt Sofron elé, aki bődületes nagy gólt lőtt. Szinte végig az osztrák harmadban zajlott a játék, ami újabb gólt eredményezett: az újonc Terbócs talált be Sikorcin pimasz, kapu mögül visszaadott passzából. Egy emberhátrányt sikerült kivédekezni, de Hetényinek gyakorlatilag nem sok védeni valója akadt. Hári csuklósérülés miatt nem tudta folytatni a mérkőzést.

A második harmadban már jobban játszottak a vendégek, ám így sem forgott veszélyben a hazai kapu. Sőt, egy kivédekezett emberhátrány után Galló közelről nem hibázott, miután maga elé rúgta a korongot. A meccs felénél beálló Vaynak több szép védése is volt első válogatott fellépésén.

A záró játékrész inkább a sok ütközésről szólt, komolyabb ziccerek nélkül telt el ez a húsz perc, egyszer Vay helyett a kapuvas "mentett".

A pénteki volt a 44. egymás elleni összecsapás, és először alakult úgy, hogy a magyarok sorozatban háromszor legyőzték a osztrákokat. Előzőleg 1977. december 29-én fordult elő, hogy a magyar válogatott nem kapott gólt az osztrákoktól.

A két csapat szombaton Bécsben 18 órakor újra találkozik.

A magyarok jövő szerdán Szlovéniát, április 29-én Kazahsztánt, 30-án pedig az orosz B-válogatottat látják vendégül a Tüskecsarnokban.

A vb-n május 7-én a szlovák, 8-án a címvédő kanadai, 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat lesz az ellenfél Szentpéterváron. (MTI)