Elemér
0 °C
10 °C

A magyar hokiválogatott most se nyert a kazahok ellen

2016.04.29. 21:39

Az egy hét múlva kezdődő világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott az utolsó harmadban védelmi hibákból kapott két góllal 3-2-es vereséget szenvedett a kazah csapattól barátságos mérkőzésen a Tüskecsarnokban.

A magyarok eddig hétszer találkoztak a kazahokkal - mindig a másod- vagy a harmadosztályú vb-n -, és hat vereség mellett csupán egyszer tudtak győzni: a 2013-as budapesti divízió I/A vb-n 2-1-re. Tavaly Krakkóból ez a két válogatott jutott fel a világelitbe, de akkor is 5-0-ra győzött az ázsiai csapat. 

Most Rajna kezdett a kapuban, és hosszú kihagyás után ismét játszhatott Kóger, illetve lehetőséget kapott Erdély, aki szerdán tért haza az amerikai klubjától.

Az MTI tudósítása szerint nagy sebességgel kezdett a vendég válogatott, kiharcolt egy emberelőnyt, amelyet Rimarjev váltott gólra. A következő cserében sikerült az egyenlítés, Dudás kapu mögül érkező passzából Galló talált be. A csatár nyolcadik válogatott meccsén ötödik gólját szerezte. Ez lendületet, erőt adott a Chernomaz-csapatnak, a kazah együttes pedig már nem jelentett komoly veszélyt Rajna kapujára. A vendégektől több játékost is kiállítottak, a magyar válogatott pedig vezetéshez jutott: még a szünet előtt Banham lövése megpattant Szavcsenko botján, így a korong védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba. Sőt, később egy kazah kapu előtti tűzijátékból majdnem tovább nőtt a különbség.

A második harmadban is kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét oldalon adódtak helyzetek. Míg a tavalyi, krakkói mérkőzésen a magyaroknak alig volt ziccerük, most Kolesznyik kapusnak többször is bravúrt kellett bemutatnia.

A gól nélküli periódus után egy hatalmas védelmi hiba után jött az egyenlítés, a kazahok honosított volt NHL-es játékosa, Dawes közelről talált be. Aztán 2:30 perccel a vége előtt egy másik honosított játékos, Bochenski indult meg, a védők egymásra vártak, majd a kazah játékos fonákkal a rövid sarokba emelt.

 A vb-n május 7-én a szlovák, 8-án a címvédő, olimpiai bajnok kanadai, 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat lesz az ellenfél Szentpéterváron.

Eredmény:

Magyarország-Kazahsztán 2-3 (2-1, 0-0, 0-2)

gól: Galló (6.), Banham (18.), illetve Rimarjev (5.), Dawes (51.), Bochenski (58.)