Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jövőre Budapestre jöhet az NHL

2016.10.03. 15:11

Sikeres utat és tárgyalássorozatot tudhat maga mögött Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára, aki az NHL vendégeként volt jelen a Torontóban rendezett Világkupán. Konferencián szólalt fel.

„Mark Black, az NHL nemzetközi kapcsolataiért és speciális eseményeiért felelős alelnöke már Szentpéterváron személyesen látta a magyar csapatot játszani, és szurkolóink aktivitásával együtt nagyra értékelte a teljesítményünket – kezdte a jégkorongblog.hu-nak adott interjút az  MJSZ-főtitkár. – Ennek volt köszönhető, hogy meghívott minket az NHL szemináriumára. Elmondta, a 2017-ben 100 éves NHL-nek több terve is van az ünneplésére, amelynek részei lehetnek európai és ázsiai NHL-bemutatómeccsek. Már most felmerült bennük, hogy akár Budapest is egy állomás lehetne ebben a sorozatban.”

A magyar sportvezető még hozzátette, komoly tapasztalat volt, hogy a magyar válogatott sikerei egyes NHL-vezetők által is ismertek. Ebben része van annak is, hogy hiteles, általuk is ismert-elismert szakemberek dolgoznak-dolgoztak a magyar jégkorongban, itt meg kell említeni Pat Cortina, Ted Sator, Rich Chernomaz, Glen Williamson és Diego Scandella nevét. Az sem mindennapi dolog, hogy a májusi vb valamennyi magyar meccsét is közvetítették Kanadában.

Óriási lépés lehet a honi jégkorong számára, hogy a kinti tárgyalásokon középiskolák, egyetemek jégkorongsportját irányító szakemberekkel is sikerült tárgyalni. Ők mind komoly hagyományokkal rendelkező iskolákat vezetnek. Lehetőség nyílhat, hogy a magyar utánpótlásban dolgozó szakemberek vegyenek majd részt Kanadában szemináriumokon, illetve jövő szeptemberben a világ egyik legerősebb junior ligája, az OHL válogatottja jön majd Budapestre.