Vezetett a hokiválogatott Kanada ellen, de 1-5 lett a vége

2016.11.01. 19:22

A jövő évi divízió I/A csoportos világbajnokságra készülő magyar válogatott Kanadát fogadta hétfő este a Tüskecsarnokban barátságos meccsen: a világelitbe tartozó ellenfélnél a legnagyobb sztárok hiányoztak, de azért így is erős kerettel érkeztek. 

A kanadaiak be is kezdtek az elején, két nagy helyzetük volt, ám a vezetést mégis a magyar csapat szerezte meg hét perccel az első harmad vége előtt egy emberelőnyös helyzetből: Sofron István csapott le egy kipattanóra. Nem tartott viszont sokáig az előny, mert a vendégek Holzapfel góljával gyorsan egyenlítettek, a harmad végéig maradt az 1-1. 

A folytatásban is a kanadaiak voltak fölényben, és pár percig állta a sarat a magyar csapat, ám aztán Kozun megszerezte a vezetést a vendégeknek. Meglett volna a sansz az egyenlítésre, a harmad közepén, ám a végére megint beszorították a csapatot a kanadaiak, és újabb gólt lőttek, ezzel 3-1-re vezettek.

Az utolsó harmadban aztán a kanadaiak gyorsan megsorozták a magyar csapatott, és vágtak két gólt, ezzel elhúztak 5-1-re, ez lett a végeredmény is. A Hokihét keretében csütörtökön jön a következő meccsünk, Lengyelország lesz az ellenfél. 

Magyarország-Kanada 1-5 (1-1, 0-2, 0-2)

gól: Sofron (14.), illetve Holzapfel (14.), Kozun (25.), Szczechura (38., 42.), Holoway (41.)