Nincs edzőkérdés a Fehérvár AV19 hokicsapatánál

2016.11.09. 14:01

A várakozáson aluli szezonkezdet ellenére továbbra is a rájátszásba jutás a célja az osztrák jégkorongligában (EBEL) szereplő Fehérvár AV19 csapatának, s edzőkérdés nincs - mondta Ocskay Gábor szakosztályvezető az eddigi teljesítményt értékelő szerdai sajtótájékoztatón, amelyről az MTI tudósított.

Ocskay nem titkolta, hogy az előzetesen reméltnél jóval kevesebb pontja van az együttesnek. Mint mondta, amennyiben két győzelemmel többet szereztek volna az eddigi 16 találkozón - és nem az utolsó előtti helyen állnának -, akkor könnyebb lenne a rájátszásba jutás, de így sem reménytelen a helyzet.

Hangsúlyozta, hogy a csapat alkalmas a rájátszásba kerülésre, ehhez azonban a szezon hátralévő részében sokkal jobb teljesítmény kell. Hozzátette: a jövő feladata a közönség megtartása, a nézők bizalmának visszaszerzése is.

Ocskay Gábor kiemelte, hogy a klubvezetés teljes mellszélességgel Benoit Laporte vezetőedző mögött áll, edzőkérdés fel sem merült. Jelezte, hogy a menedzsment a feltételeket igyekszik biztosítani ahhoz, hogy a tizedik EBEL-szezonjuk jobban sikerüljön, mint az előző.

A játékoskeretben egy változás történt: a kanadai Adam Courchaine a német élvonalba (DEL) távozott, helyére a szintén kanadai Thomas Beauregardot igazolták le. A csatártól gólokat, gólpasszokat vár a vezetés.

Benoit Laporte elmondta, hogy senki sem elégedett a jelenlegi helyezéssel, a játékosok és az edzők szerint is ennél több van a csapatban. Megjegyezte, hogy sok egygólos vereséget szenvedtek az utóbbi időszakban, amiket kis szerencsével győzelmekre válthattak volna.

Úgy vélte, hogy a nemzetközi szünet jól jött a csapatnak, új impulzusokat kaptak a válogatott játékosok és a légiósok pihenhettek. Reményét fejezte ki, hogy a következő meccseken több győzelmet aratnak, mert néhány sikerrel a középmezőny elérhető.