Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
Percről Percre

Tudták, hogy eltiltott, mégse akadályozták meg, hogy játsszon

2016.12.09. 09:52

A jégkorong szövetség megbüntette a Mol Ligában szereplő Corona Brasov csapatát, miután kiderült, hogy jogosulatlanul szerepeltettek egy játékost, méghozzá nem is akárhogy. 

A honlapra felkerült közlemény szerint 2016. december 5-én rendezett MOL 139 ASC Corona Brasov – Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzés felvételeinek és jegyzőkönyvének csak utólagos vizsgálatakor kiszúrt jogosulatlan játék ügyében eljárást indított. 

Az indoklásban azt írják, hogy mérkőzés jegyzőkönyvének utólagos vizsgálatakor kiderült, hogy mérkőzésen pályára lépett Bíró Gergely, akinek az eltiltását kellett volna töltenie. De nem adminisztrációs hibáról volt szó, ugyanis a meccs előtt felhívták a csapat figyelmét az eltiltásról,

a játékos pályára lépését azonban sem az egyesület menedzsmentje és edzői, sem a mérkőzés versenybírósága nem akadályozta meg.

Vagyis tudták, hogy Bíró nem játszhatna, mégis pályára küldték, és ez csak a mérkőzés jegyzőkönyvéből derült ki utólag.

A szövetség büntetése miatt a dunaújvárosiak kapták meg a mérkőzést 5-0-s eredménnyel, ám ami a legfurcsább az egészben, hogy "Bíró Gergely 1 mérkőzésre szóló automatikus eltiltása leteltnek tekintendő, a játékos csapata következő mérkőzésén pályára léphet."

De az is egyértelműnek tűnik, hogy a a játékvezetők is hibáztak, ugyanis a versenyszabályzat szerint a "sportorvosi igazolással nem rendelkező, vagy a mérkőzés nevezési lapon nem szereplő játékos lép a pályára, a mérkőzés versenybíróságának, illetve a játékvezetőnek a játékot azonnal meg kell szakítania a játékos jogosulatlan szereplése miatt. A játékost a jégről és a cserepadról el kell távolítani, majd a mérkőzést folytatni kell. Az esetről eseménynaplót kell felvenni."

Mindenesetre a Dunaújvárosnak így plusz egy pontja lett, mert a hosszabbításos győzelemért két pontot kapott, míg a brassóiak elveszítették a hosszabbításos vereségért kapott egy pontot.