Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

EWHL-rájátszásban a KMH női hokicsapata

EWHL4
2017.02.05. 08:34

Története során másodszor jutott be magyar klubcsapat az osztrák bázisú elit liga Final Four-jába. Mindkétszer a KMH Budapest csapata, ami a tavalyi negyedik hely után idén története legjobb alapszakasz eredményét érte el 2. helyen bejutva a rájátszásba, ahol három oda-vissza mérkőzés vár rá a Bolzano, a Salzburg és a Pozsony csapata ellen.

A Hokiklub Budapest az alapszakaszban 14 mérkőzésből tizenkétszer győztesen hagyta el a jeget, amiből három volt hosszabbításos. Így az alapszakasz végére 33 ponttal a második helyen zártak az olasz EV Bozen Eagels csapata mögött és a szlovák HC SKP Bratislava előtt. Ezzel együtt az alapszakasz legtöbb gólját szerzett (73) csapatként menetelhetnek tovább a rájátszásban.

A 2017. év első két mérkőzését most hétvégén játszotta a budapesti csapat, melyet két rendes játékidőn belüli győzelemmel 100%-osan teljesített. A szombati játéknapon a Neuberg Highlanders csapatát fogadta a Hokiklub Budapest a Tüskesátorban, majd vasárnap idegenben játszottak a szlovák HC SKP Bratislava ellen, mindkétszer 4-2 lett a végeredmény.