16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

A NOB nem enged, nem mennek az olimpiára az NHL-hokisok

2017.04.03. 22:56

Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő játékosok nem lehetnek ott a jövő februári pjongcsangi téli olimpián, írta az MTI.

Az NHL hétfőn közölte, hogy lezártnak tekinti a kérdést, és a következő idény menetrendjének tervezését úgy végzi, hogy nem számol leállással.

"Számos hónap telt el érdemi párbeszéd nélkül"

- olvasható a liga közleményében.

Az NHL az 1998-as naganói olimpiára engedte el először a hokisokat, azóta minden játékokon szerepeltek a liga legjobbjai. Az egyeztetések általában - a nem tengerentúli események előtt - nehézkesen mentek.

Legutóbb, a 2014-es szocsi olimpiát megelőzően szintén sokáig úgy tűnt, hogy az NHL nem szünetel majd a játékok miatt, ám végül 2013 júliusában mégis sikerült megállapodniuk a feleknek.

Gary Bettman, az NHL első embere szerint a ligának óriási anyagi veszteséget jelent, hogy két és fél hétre leáll a bajnokság a játékok miatt, ráadásul a sérülések veszélye is nagy, így szeretnének valamiféle kompenzációt kapni a NOB-tól és a IIHF-től.

Erre a másik oldal eleinte nem volt hajlandó, sőt a NOB a legutóbbi öt olimpián alkalmazott eljárásától eltérően a dél-koreai játékokon már a jégkorongozók biztosítását és utazási költségeit sem volt hajlandó állni, de ezt március végén a nemzetközi sportági szövetség (IIHF) magára vállalta.