Auguszta
-3 °C
2 °C

Fejjel állt a palánkba a kanadai hokis

2017.04.23. 14:47

A Staal fivérek legidősebbike, Eric Staal ijesztő balesetet szenvedett csapata, a Minnesota Wilds szombat esti mérkőzésén.A Carolina színeiben Stanley-kupa győztes, kanadai válogatott jégkorongozó olyan szerencsétlenül botlott el egy akció végén, hogy hason csúszva, fejjel előre vágódott a palánknak.

Sisakja akkorát csattant, hogy azt hallani is rossz volt, szinte láttuk, ahogy egy emberként összerándult a csarnokban mindenki. Bár a hokisokat kemény fából faragták, ez nem az az eset volt, amiből csak úgy fel lehetett kelni. Különösen a második visszajátszás ijesztő, amin oldalról mutatják a történteket. Úgy néz ki, mint egy autó töréstesztje.

Szerencsére Staal hosszú percek múlva végül összeszedte magát annyira, hogy le tudták támogatni a jégről, ám a folytatásról szó sem lehetett, így az ekkor már 2-1-es hátrányban lévő Minnesota az egyik legjobbja nélkül volt kénytelen megpróbálni kicsikarni a győzelmet. Ami ráadásul létfontosságú lett volna, mivel egy újabb vereség a St Louis Blues továbbjutását jelentette az NHL rájátszásának első körében vívott párharcban.

A meccset végül a Blues nyerte, így Eric Staal legfeljebb azzal vigasztalódhatott, hogy azóta már kiengedték a kórházból, illetve hogy így legalább lesz ideje lábadozni.