Konrád
5 °C
17 °C

A legnagyobb hokisztárokat ki lehet húzni az olimpiáról

2017.09.12. 20:01

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) elnöke szerint nem maradt esély arra, hogy megegyezés szülessen az NHL- játékosok szerepléséről a februári, phjongcshangi olimpián, írja az MTI.

„Azt tudom mondani, hogy ez a lehetőség már elúszott, ki lehet húzni a listáról" – mondta René Fasel Limában, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusának helyszínén.

Fasel hozzátette, mostantól arra kell koncentrálni, hogy a 2022-es, pekingi olimpián ismét ott legyenek a mezőnyben a NHL-ben játszók. Erre szerinte van esély, mert a liga vezetőit érdekli a lehetőség

Az NHL először az 1998-as, naganói játékok idejére függesztette fel bajnokságát, hogy játékosai ott lehessenek az olimpián, azóta valamennyi eseményen így tett, igaz,  legtöbbször csak hosszas tárgyalássorozat és huzavona végén egyezett meg a NOB-bal erről.

A liga ugyanakkor ezúttal nem egyezett bele, hogy elengedje hokisait, áprilisban pedig bejelentette, nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy februárban, amikor az Egyesült Államokban az NFL és az MLB is szünetel, felfüggessze a bajnokságot.

Mindezek ellenére nem biztos, hogy egyetlen NHL-ben szereplő játékos sem lesz ott Phjongcshangban, ugyanis például Alekszandr Ovecskin, a Washington Capitals sztárja már tavasszal jelezte, hogy mindenképpen játszani akar az orosz válogatottban, akkor is, ha nem lesz szünet az NHL-ben.