Árpád
-2 °C
4 °C

Nézőt ütött a kiállított hokis, kirúgták

2018.02.02. 08:44 Módosítva: 2018-02-02 08:45:46

Az  angol profi hokiligában, az  Elite Ice Hockey League-ben játszó   Milton Keynes Lightning csapata azonnali hatállyal felbontotta   egyik európai légiósának szerződését, miután a játékos visszakézből megütött egy nézőt. A tettes,  Matt Nickerson tisztes ámokfutás végére tett pontot a lelátón kiosztott pofonnal, ami egyben az idei szezonjának és angliai karrierjének végét is jelentette.

Nickerson előbb a padról beugorva beszállt a pályán kitört verekedésbe, majd miután kiállították, lekorcsolyázás közben inzultálta a bírót is, amiért végleg kiállították. Ilyen még azért elő szokott fordulni a jégkorongban, de a java csak ezután következett. Az öltözőbe vonuló játékos a nézőtéren átkelve nem bírta fegyelmezni magát, és leosztott egy visszakezes pofont ez egyik őt cukkoló nézőnek.

Az eset súlyát jelzi, hogy a liga szerdán külön magyarázó videóban mutatta be, miért szabott ki 20 meccses eltiltást a játékosra, ám Nickerson nem úszta meg ennyivel. Csapatának vezetősége a Lightning honlapján megjelentetett közleményben tudatta, hogy azonnali hatállyal felbontotta a játékos szerződését. Mint írták, "a jégkorong családi sportesemény, és teljességgel elfogadhatatlan, hogy egy néző bármikor is veszélyben érezze magát egy mérkőzésen".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?