Nézőt ütött a kiállított hokis, kirúgták

2018.02.02. 08:44 Módosítva: 2018.02.02. 08:45

Az  angol profi hokiligában, az  Elite Ice Hockey League-ben játszó   Milton Keynes Lightning csapata azonnali hatállyal felbontotta   egyik európai légiósának szerződését, miután a játékos visszakézből megütött egy nézőt. A tettes,  Matt Nickerson tisztes ámokfutás végére tett pontot a lelátón kiosztott pofonnal, ami egyben az idei szezonjának és angliai karrierjének végét is jelentette.

Nickerson előbb a padról beugorva beszállt a pályán kitört verekedésbe, majd miután kiállították, lekorcsolyázás közben inzultálta a bírót is, amiért végleg kiállították. Ilyen még azért elő szokott fordulni a jégkorongban, de a java csak ezután következett. Az öltözőbe vonuló játékos a nézőtéren átkelve nem bírta fegyelmezni magát, és leosztott egy visszakezes pofont ez egyik őt cukkoló nézőnek.

Az eset súlyát jelzi, hogy a liga szerdán külön magyarázó videóban mutatta be, miért szabott ki 20 meccses eltiltást a játékosra, ám Nickerson nem úszta meg ennyivel. Csapatának vezetősége a Lightning honlapján megjelentetett közleményben tudatta, hogy azonnali hatállyal felbontotta a játékos szerződését. Mint írták, "a jégkorong családi sportesemény, és teljességgel elfogadhatatlan, hogy egy néző bármikor is veszélyben érezze magát egy mérkőzésen".