Nagyot küzdve is simán kikaptunk Szlovéniától

image uploaded from ios (3)
2018.04.25. 22:02

Magyarország 4-1-es vereséget szenvedett a budapesti divízió I/A csoportos világbajnokság harmadik fordulójában. Az óriási meglepetésre eddig kétszer is vereséget szenvedő Szlovénia, ahogy az nagyjából várható volt, összekapta magát. Jobb volt ezen az estén ez a szlovén válogatott, de 2-1-nél két olyan magyar ziccer maradt ki, amit még emlegetni fogunk.

Pontosan azt történt az első harmadban, amire számítottunk. A kiesés szélére sodródó, tavaly még A csoportos Szlovénia elképesztő erővel támadott az első bedobástól kezdve. Többnyire védekeztünk és abban bíztunk most is, hogy Vay Ádám eszén ma sem sokszor sikerül túljárni. Ahogy az olaszok elleni meccsen, most sem telt el sok idő az ellenfél vezető góljáig. 6:57-nél Aleksandar Magovac bombája már elkerült Vay lepkését és a hálóban kötött ki a korong.

Döbbenetes volt akkor a szlovén fölény 17-3 volt a kapura lövések száma a javukra, de meg volt a lehetőség az egyenlítésre. A legnagyobb ziccert Vas János hagyta ki, akiben egy támadás után elakadt a kapus kiütése után a korong, Vas fonákkal, háttal a kapunak húzta a kapura, de mellé ment. Volt egy szép akciónk is, amelynek a végén Sarauer Andrew húzta rá, de ez is elakadt a szlovén kapusban. Nagyjából ennyi és a végén 24-9-es kapura lövési arány a szlovénoknak

A második harmadra nagyon feljavult a nagyon magyar csapat. Már nem engedtük annyiszor kapura lőni a szlovéneket, nem véletlen, ebben a játékrészben csak hat volt nekik. Nagyon gyorsan sikerült megint egyenlíteni. A 26. percben, emberelőnyben Sebők Balázs, a legjobb magyar cikázott végig a védelmen és csodálatosan ütötte el a sarokba a korongot. Jó volt látni, ahogy felpörgött a magyar csapat, nagyon nyomott és egy kis szerencsével a vezetőgól is meglehetett volna, de nem sikerült földön fekvő kapus felett elütni a korongot.

Aztán jött egy védelmi hiba. Két védőnk, Gőz Balázs és Garát Zsombor között Bostjan Golicic tette vissza a kapu mögül a korongot, Jan Urbas pedig ilyeneket nem szokott elrontani. A harmad második felére azért kidomborodott, hogy ez egy remek szlovén válogatott. A csoportos szinten kezelték a korongot és adogattak, illetve alakítottak ki ziccer helyzeteket. Ezekben a pillanatokban Vay Ádámon múlt, hogy maradt az egygólos hátrány. Érthetetlen, hogy tudták ellazsálni az első két meccset.

A harmadik harmadban nagyon belekezdtünk. Érezhető volt, hogy a csapat mindent belead az egyenlítését. Meg is voltak a helyzeteink, sőt még ennél is több. Két olyan ziccert hibáztunk el, amellyel meccset lehet nyerni. Előbb Sofron István elől az utolsó pillanatban tolták el a korongot, pedig már üres volt a kapu, aztán Hári Jánosnak még ennél is könnyebb dolga lett volna, közvetlen közelről, az üres kapu helyett a vasra ütötte a korongot. Ami még ennél is döbbenetesebb, mind a két helyzetnél emberhátrányban játszottunk.

Megvoltak a helyzeteink, de nem éltünk velük és az 56. percben ezt Golicic büntette meg, aki távolról lőtt lapos, de nagy gólt, videóztak a bírók, de egyértelmű volt. Az utolsó négy percben aztán kaptunk még egyet, ezt már üres kapura.

Ezzel most az a helyzet alakult ki, hogy három hatpontos és három hárompontos csapat van a vb-n. Nekünk már csak a lengyelek és a britek vannak hátra, amit elvileg nyerni kellene, viszont lesz több kilencpontos is. Mivel csak az olaszokat vertük eddig, ebből túl jól nem fogunk kijönni, de még bármi lehet.

Magyarország-Szlovánia 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

Gólszerző: Sebők, ill. Magovac, Urbas

Olaszország-Kazahsztán 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

Gólszerző: Hochkofler, D. Kostner, McMonagle

Nagy-Britannia-Lengyelország 5-3 (2-1, 0-2, 3-0)

Gólszerző: Perlini, Shields, Brooks, O'Connor, Phillips ill. Dronia, Kapica, Zapala

A csoport állása

A vb állása                     
1 Olaszország 3 2 0 0 1 8-4 6
2 Kazahsztán 3 2 0 0 1 9-4 6
3 Nagy-
Britannia
3 2 0 0 1 9-10 6
4 Szlovénia 3 1 0 0 2 7-8 3
5 Lengyel-
ország
3 1 0 0 2 8-10 3
6 Magyar-
ország
3 1 0 0 2 4-9 3

Borítókép: Huszti István / Index.