Judit
3 °C
7 °C

Tizenöt másodpercre voltunk a mennyországtól

2018.04.29. 12:54

A magyar hokiválogatott tizenöt másodpercre volt attól, hogy győzzön Nagy-Britannia ellen, és ezzel elérje a A csoportos világbajnokságot. Az utolsó másodpercekig Magyarország 2-1-re vezetett a britek ellen, aki végül egyenlítettek. A britek szétlövésben nyertek, a magyarok pedig a divízió I/A vb-n az éremről is lecsúsztak, csak a negyedikek lettek.

 „A britek erősek voltak, az egész tornán jól teljesítettek, és most egy kicsit még jobbnak bizonyultak. Nem érzem úgy, hogy időt kellett volna kérni a kivédekezett emberhátrány után, hiszen vezettünk, tudtuk, mit kell tennünk, és az időkérés az ellenfélnek is lehetőséget adott volna. A vb-n voltak jó és rossz pillanataink is, ahogy a többi csapatnak is. Őrült torna volt, amelyen bármi megtörténhetett." – idézte a Jégkorongszövetség.hu Jarmo Tolvanen kapitányt, aki szerint jó úton van a magyar hoki, sok fiatal tehetség közül lehet meríteni.

A brit kapitány, Peter Russel is a meccs kiszámíthatatlanságáról beszélt. „Hihetetlen, ami történt. Az elején küszködtünk, de utána úgy játszottunk, ahogy tudunk. Jól védekeztünk, igyekeztünk minél fizikálisabb hokit játszani, és káoszt teremteni a kapu előtt. A szerencse is mellénk állt. Őrület, ami történt. Volt egy álmunk, és néha az álmok valóra válnak. Szürreális ez az egész, még nem tudunk mit kezdeni vele.”

 „Tizenöt másodpercre voltunk a mennyországtól. Beszorítottak a végére minket, nem tudtuk eldugni a korongot, és valahogy utat talált a kapunkba. Még fel kell dolgozni, nagy pofon ez. 2-0-nál sem hittük azt, hogy vége a meccsnek, hiszen nagyon jöttek a britek, nagy volt a nyomás.” – mondta Pozsgai Tamás, a magyar válogatott védője.

A csapatkapitány Vas János szerint a meccs elején nagyobb előnnyel vezethettek volna, ha belövik az emberelőnyöket. „Sajnos két hibából kaptunk két gólt, egyszerűbben, rutinosabban kellett volna kitenni a korongokat, de ilyen a jégkorong, néha ad, néha elvesz – most elvette tőlünk a győzelmet. Megérdemelte volna a csapat az egész héten végzett meló miatt."

A csalódottságot feldolgozni hónapokba telhet, de Garát Zsombor így is tud mire jó szívvel visszaemlékezni: „Az atmoszféra pozitívumként marad meg, az első győztes meccsünk után hosszabb ideig voltam libabőrös, mint korábban bármikor. Hátborzongatóan jó, ahogy nyolcezer ember szurkolt nekünk.”

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?