Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A gatyájában vitte be a korongot a kapuba, hátha gól lesz

2018.10.08. 15:23

Az év trükkösebb gólját szerezhette volna Patrck Dwyer, a Belfast Giantis hokisa szombaton, ha a játékvezetők kevésbé ismerték volna a szabályokat.

Az NHL-ben 416 meccsig jutó amerikai hokis a Milton Keynes Lightning elleni meccsen korcsolyázott el a kapu előtt, amikor egyik csapattársa lövése elakadt Dwyerben, egészen pontosan a nadrágjában. Tisztában volt a helyzettel, és míg mindkét csapat játékosai a korongot nyomozták, addig rutinosan bekorcsolyázott a kapuba, majd nem is nagyon akart onnan elmozdulni.

„A lövés elakadt bennem és amikor észrevettem, hogy a nadrágomban akadt el bekorcsolyáztam a kapuba, kíváncsi voltam, hogy a bírók megadják-e – mesélte a meccs után Dwyer – De sajnos ez nem számít gólnak.”

A játékvezető csak néhány pillanatig gondolkodott a gól jogosságán, majd végül helyesen, érvénytelenítette a találatot. Szándékosan csak ütővel juttatható kapuba a korong. A Belfast így is 7-0-ra nyert, és Dwyer ütött két szabályos gólt is.