Ödön
2 °C
11 °C

Az életet kaptam a jégkorongtól

2018.11.02. 18:57

Hardi Richárddal három évvel ezelőtt közölték először az orvosok, hogy nyirokcsomódaganata van. Megműtötték, kezelték, felépült, lehúzott egy szezont, majd kísértette a múlt, mert tavaly szeptemberben ismét sokkoló hírt kapott az edzőtábor alatt, kiújult a betegsége.

Az M4 Sportcsatorna Jégkorong magazin című műsorának most először beszélt arról, milyen volt a küzdelme.

A sírós időszaka egy napig tartott, másnap felkelt, talpra állt és maga mögött hagyta. A társait akarta látni. Rossz érzés volt neki persze, hogy nem mehetett a jégre, nem edzhetett a többiekkel. Ehelyett kórházba kellett járnia, feküdni.

„Nagyon nehéz volt erre átállni. Ha nem lett volna a jégkorong, sokkal nehezebben, vagy nem is tudtam volna keresztülmenni a betegségen. Aki belecsöppen ebbe, és nincs meg az akaratereje, sajnos nem tud küzdeni. Úgy gondolom, az életet kaptam a jégkorongtól” – jelentette ki a műsorban.

Amikor először előjött nála, akkor átgondolta, hogy érdemes-e folytatnia, de arra jutott, hogy nincs mit veszítenie, egy próbát megér. Mentálisan és fejben átalakította a betegség.

Hardi Richárd
Hardi Richárd
Fotó: Fradi.hu

Volt olyan szakasza a gyógyulásán, amikor lélegeztető gépen volt, ezt már édesanyja mondta.

Rafaj Attila, a csapattárs felelevenítette, hogy jellemzően nem volt letört a betegsége alatt.

„Voltak hullámvölgyek, de akkor ott voltunk mellette, és sikerült neki újra itt lenni köztünk.”

A 25 éves Hardi rengeteg szeretetet kapott a klub szurkolóitól, akik a házukhoz is elmentek. Visszaadták neki azt az ötös mezt, amit a drukkerek vittek magukkal idegenbe, amikor ő a kórházban volt, vagy éppen a rehabilitációval töltötte az idejét.

„Hatalmas élmény volt visszaülni a kispadra. Olyan boldogság öntött el, amit nehéz leírni. Két meccs után a pályára is mehettem. Az volt a fejemben, hogy sikerült ismét a visszatérés. Most már szeretném bebizonyítani, hogy itt a helyem a csapatba, nemcsak azért, mert visszavártak.

Visszanyerni a formámat, és bajnoki aranyat nyerni – ez lebeg a szemem előtt.”

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?