A Récseiben épülhet fel a Nemzeti Jégkorong Csarnok

2019.02.12. 23:16

A Magyar Jégkorong Szövetség a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel együttműködésben jelentős beruházásra készül. A Nemzeti Korcsolyázó Központ már ismert terve mellett megszülethet a Nemzeti Jégkorong Csarnok is. A létesítményt a Récsei Center néven ismert bevásárlóközpont épületében valósíthatják meg.

A magyar hokiválogatott 70 év után előbb 2008-ban Szapporóban, majd 2015-ben Krakkóban jutott fel a világelitnek számító A csoportba. Tavaly a budapesti divízió 1/A csoportos világbajnokságon csak másodperceken múlott, hogy összejöjjön az újabb bravúr. A magyar jégkorong töretlenül fejlődik, így elengedhetetlenné vált egy – megfelelő méretű és színvonalú – saját hokicsarnok, áll a szövetség közleményében.

Most a hokisok és korcsolyázók fogtak össze, és meg tudták szerezni a szükséges kormányzati támogatást ahhoz, hogy a Récsei Centerben valósuljon meg mindez. Az értékes műemléket nem bontják le, csak átalakítják.

recsei center
Fotó: Google Street View

Már évek óta szó van egy új jégkorong csarnok felépítéséről. Pontosan két éve arról volt szó, hogy a Kisstadion helyére építenek egy 5-6 ezer fős jégcsarnokot. Ezt a Magyar Közlöny is rögzítette 2016. december 23-án. Akkor mindezt a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program keretén belül tervezték.

2017 decemberében mi is írtunk a 43 milliárdos Nemzeti Korcsolyázó Központ tervéről, amelynek építésére nyolcan adtak be pályázatot. Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke akkor arról beszélt, hogy a létesítmény Istvánmezőn, a Budapesti Olimpiai Központ területén épül fel, a Millenáris és a Kisstadion elbontásával.

Idén, az év elején dőlt el végleg, hogy bezárják a Récsei Centert és a korcsolyázok kapják majd meg.