Pat Cortina a nőkkel is csodát tehet

2019.03.07. 08:53

A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége rendkívüli ülésén Pat Cortinát nevezte ki a magyar női válogatott élére.

A testület köszönetet mond Jari Risku eddigi szövetségi kapitányi munkájáért, a szakember lehetséges további szerepvállalásáról még egyeztetnek.

Sikeres világbajnoki szereplés esetén Pat Cortina szerződését a 2019/20-as szezonra is meghosszabbíthatják.

A magyar válogatott április 7. és 13. között az A csoportba, a világelitbe jutás kimondott céljával vesz részt a hazai rendezésű divízió 1/A csoportos világbajnokságon. A káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban sorra kerülő tornán Ausztria, Dánia, Norvégia, Szlovákia és Olaszország lesz az ellenfelünk.

A kanadai-olasz szakember februárban mentoredzőként csatlakozott a franciaországi felkészülési tornára utazó női válogatotthoz. Tekintettel arra, hogy a játékosok egyéni képességei és felkészültsége a szakmai vezetés és Pat Cortina tapasztalata szerint is megfelelő, a világbajnokságig hátralévő időben a csapategységre és -identitásra kell fókuszálni. Az MJSZ elnökségének az a várakozása, hogy egy ilyen tapasztalatokkal és tudással rendelkező szövetségi kapitány ki tudja aknázni a csapatban rejlő potenciált.

A célok nem szerényebbek, mint 11 évvel ezelőtt Szapporóban voltak, amikor a férfi válogatottal a legjobbak közé került. A magyar női válogatott az elmúlt évek folyamatos fejlődésével közel került ahhoz, hogy feljusson az A csoportba, és hogy akár a következő, 2022-es pekingi téli olimpiai játékokra is kiharcolja a részvételt. Ebben játszhat fontos szerepet Pat Cortina.