Kikapott utolsó felkészülési meccsén a magyar hokiválogatott

2019.04.21. 19:35

A magyar férfi jégkorong-válogatott kikapott utolsó felkészülési mérkőzésén a nurszultani divízió I/A világbajnokság előtt, miután vasárnap Milton Keynesben 3-1-es vereséget szenvedett az A csoportos Nagy-Britanniától.

A magyar csapat a vb-címvédő svédek elleni találkozóval indította a felkészülést, és szoros mérkőzésen 4-3-ra kikapott a Tüskecsarnokban. Ezt követően Miskolcon kétszer is a lengyelekkel mérkőzött, és előbb szétlövéssel 2-1-re, majd rendes játékidőben 4-2-re nyert.

Szerdán a Tüskecsarnokban 7-4-re diadalmaskodott a vb-rivális szlovénok felett, majd szombaton az angliai Coventryben 6-1-re legyőzte az A csoportos olaszokat.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:

  • Nagy-Britannia - Magyarország 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)

magyar gólszerző: Sofron

A két csapat legutóbbi találkozóján a britek nyertek szétlövéssel 3-2-re, egy számunkra rossz emlékű meccsen. A tavaly áprilisi budapesti vb zárómérkőzésén a magyar válogatottnak a rendes játékidős siker feljutást jelentett volna a világelitbe. Bár a magyarok 2-0-ra is vezettek, Nagy-Britannia 15.8 másodperccel a végső dudaszó előtt egyenlített, így végül - az olaszokkal együtt - ők vehetnek részt májusban a szlovákiai A csoportos világbajnokságon.

A vasárnapi találkozó első harmadában a hazai pályán játszó britek szereztek vezetést, és bár Sofron István egyenlített, a házigazda újra előnybe került, majd a második húsz perc elején beállította a végeredményt.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány csapatának a kazahsztáni világbajnokságon április 29. és május 5. között a házigazda kazah válogatott mellett a szlovén, a fehérorosz, a dél-koreai és a litván csapat lesz az ellenfele. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

(MTI)