Az orvosok sem tudják, miért lett rosszul a magyar hokisok finn kapitánya

2019.05.09. 18:21

Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, betegsége miatt nem lehetett ott múlt héten a nurszultani divízió I/A világbajnokságon. A finn szakember azóta már már elhagyhatta a kórházat és otthonában tartózkodik. A kapitány a magyar szövetség honlapján elmondta, hogy a közeljövőben műtét vár rá.

Nincs fájdalmam, ezért engedtek haza. Az orvosok sem tudják pontosan, miért lettem rosszul

– mondta kórházba kerülésének okáról Tolvanen, hozzátéve, hogy a következő napokban rá váró vizsgálatokkal ki akarnak zárni különböző lehetséges okokat.

"A közeljövőben műtét is vár rám. Szerencsére nem életveszélyről van szó, de köze van ahhoz a problémához, ami a vb előtt jelentkezett"

– mondta az edző.

A finn szakember azt is elmondta, hogy a vb alatt próbált segíteni a csapatnak, és rendszeres kapcsolatban volt a Majoross Gergely megbízott kapitány által vezetett edzői stábbal, de tehetetlennek érezte magát, mert a körülmények miatt nem tudott a válogatott segítségére lenni.

"Az edzők remek munkát végeztek, figyelembe véve, hogy milyen nehéz helyzet volt. Minden gyorsan történt a vb előtt, és nem volt idő jobban felkészülni rá. Nagyszerűen dolgoztak"

– értékelte kollégái teljesítményét Tolvanen, akinek  – betegsége miatti – Magyarországon maradását, valamint a megbízott kapitány személyét aznap hozta nyilvánosságra a szövetség, amikor a válogatott elutazott a vb-re. A magyar együttes egy győzelemmel és négy vereséggel - valamint 7-18-as gólkülönbséggel - az ötödik helyen végzett a divízió I/A vb-n.

(MTI)