Hoki-vb: kétgólos hátrányból nyertek a csehek

2019.05.16. 23:21

Négy meccset játszottak csütörtökön a szlovákiai hoki-vb negyedik körében, és mind a négyen papírformának megfelelő eredmény született. Az esélyes csapatok közül azonban csak egy győzött simán: a B csoportban a svédek 9-1-re verték a pont nélküli Ausztriát. A svédeknél három játékos is 3-3 pontot szerzett a meccsen (1 gól, 2 assziszt).

Ugyanebben a csoportban volt a legnehezebb dolga a későbbi győztesnek: a csehek az első harmad után 0-2-re álltak a lettek ellen. A második húsz percben, annak is főleg az utolsó perceiben aztán beindultak. A 25., majd a 31. percben lőtt gólokkal egyenlítettek, aztán a 38. és 39. percben még lőttek kettőt, így 4-2-re fordítottak.

Az utolsó harmadban, 5-3-as állásnál a lettek levitték a kapusukat, így másfél perccel a vége előtt Voracek üres kapus góljával állították be a csehek a 6-3-as végeredményt. A Philadelphia Flyers 29 éves cseh csatára a meccsen még egy gólt lőtt és volt két gólpassza is, 4 forduló után 2 góllal és 6 assziszttal az 5. helyen áll a vb kanadai táblázatán (egyben ő a legeredményesebb cseh). 

A B csoportot az oroszok vezetik 12 ponttal a szintén 12 pontos Svájc előtt, továbbjutó helyen vannak még a csehek és a svédek 9-9 ponttal, az 5. helyezett Lettország 6 pontos, a 6-8. helyen álló norvégok, osztrákok és olaszok még pont nélküliek (a tavaly velünk egy csoportban szereplő olaszok még gólt sem ütöttek, 0-30-as a gólkülönbségük).

Az A csoportban a finnek 0-0-s első harmad és 1-0-s dán előny után nyertek 3-1-re, a meccs a 35. percig döntetlenre áll, Kanada a franciákat verte 5-2-re, már az első, 3-0-ra megnyert harmadban eldöntve a meccset. A csoport élén a németek állnak 12 ponttal, a finnek 10, a kanadaiak 9, az Egyesült Államok 8 pontot szerzett. Az 5. helyen a dánok vannak 5 ponttal, majd jönnek a házigazda szlovákok 3, a franciák 1 ponttal. Az utolsó itt is az újonc, a tavaly feljutott britek 4-26-os gólkülönbséggel 0 pontosak.