Már a harmadik magyar hokis igazolt Finnországba

2019.05.20. 13:29

A magyar jégkorong-válogatott egyik legjobb csatára, Galló Vilmos a finn élvonalbeli KooKoo csapatához szerződött.  

A klub a honlapján közölte: Galló hétfőn csatlakozott a kerethez, és a következő két idényre kötelezte el magát. Kiemelték: a 22 éves csatár fiatal kora ellenére már a felnőttek között is kellő tapasztalatot szerzett svédországi évei alatt, valamint a magyar válogatottban, amellyel A csoportos világbajnokságon, valamint további három divízió I/A-vb-n járt.

A KooKoo a legutóbbi négy idényben a finn első osztályban szerepelt, de a rájátszásba egyszer sem sikerült bejutnia. A csapat székhelye Finnország közepén, Kouvola városában van, csarnokuk 6200 férőhelyes.

Galló 13 évesen igazolt külföldre, azóta Svédországban játszott. Az előző két idényben a Timra játékosa volt, amellyel először feljutott az élvonalba, második évében viszont kiesett onnan. Galló a 2018/19-es szezonban 59 mérkőzésen 20 ponttal - 10 gól és 10 gólpassz - zárt.

Miután a Timra kiesett az első osztályból, a szabályok szerint az összes játékos szerződését felbontották. Így végül nem csak csapatot, de országot is váltott. 

Galló lesz a harmadik magyar hokis, aki a finn bajnokságban, a Liigában fog szerepelni. Sebők Balázs már 2015-től hokizik a Kalpában, válogatott társa, Hári János pedig Fehérvárról igazolt egy hónapja a Lahti Pelicanshoz.