Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szarok vagyunk, tudjuk, mik vagyunk

2019.05.21. 11:47

Hétfő este drámai csaták után alakult ki, melyik lesz az a két válogatott, amely búcsút int az A csoportos jégkorong-világbajnokságnak, és jövőre a divízió I/A-ban, a magyar csapat ellen fog szerepelni. Ha nem változtatnak az eddigi gyakorlaton, akkor lényegében az is eldőlt, milyen sorrendben következnek majd az ellenfelek a 2020-as vb-n.

Érdemes visszakanyarodni még a hétfő esti meccsekhez, hiszen 2006 óta most fordult elő az, hogy a divízió I/A-ból előző évben feljutók, azaz mindkét újonc meg is ragad a legjobbak között. Akkor ez a norvég és olasz csapatnak sikerült, a kazah és a szlovén kárára.

A britek, akik újoncként tavaly Budapesten, az utolsó másodpercekben nekünk ütött góllal feljutottak, most 0-3-ról álltak fel a franciák ellen. Tulajdonképpen végig partiban voltak az esélyesebb ellen, a második harmadban volt egy apró áramszünet, amikor hat másodperc alatt kaptak két gólt. A harmad végére visszazárkóztak, az utolsó játékrészben egyenlítettek (3-3), Ben Davies pedig a hosszabbításban eldöntött mindent.

Nem véletlen mondta Peter Russell, a britek szakvezetője a vb előtt, hogy a mezőnyt végignézve, egyetlen olyan meccs lesz, amire teljes erőbedobással készülni kell. Britek így is tettek, és nem kis iróniával énekelték a meccs után a jégen, hogy „Szarok vagyunk, tudjuk, mik vagyunk.” A legfontosabb meccsen rászolgáltak a bennmaradásra.

Az osztrák-olasz találkozó már kicsit más volt. Az osztrákok végig jobbak voltak, nem véletlen a 41-22-es kapura lövési arány sem. Az olaszok vezettek, majd fordítani is tudtak, végül drámai büntetőpárbajban tudtak nyerni. A szerencse most az ő kezüket fogta. Az egyik svéd szaklap is megjegyezte: „Léteznek a jégkorongban még csodák, 5-48-as gólkülönbséggel is az A csoportban lehet maradni.”

Ezzel eldőlt, hogy a csoportunkban maradt Dél-Korea és Szlovénia mellé Franciaország és Ausztria jött, az divízió I/B-ből pedig a románok jutottak fel. A 2020-as világbajnokság helyszínéről napokon belül dönt az IIHF. A meccsek sorrend már megvan. A korábbi gyakorlata alapján, így játszunk jövőre:

  • Magyarország–Dél-Korea
  • Magyarország–Franciaország
  • Magyarország–Ausztria
  • Magyarország–Szlovénia
  • Magyarország–Románia

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!