Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Meglőtte a hét gólját, sőt, talán a hónapét is, mégse örülhetett

2019.09.19. 09:34

Nem akármilyen gólt lőtt hétfőn a magyar bázisú, magyar-erdélyi közös hokibajnokságban, az Erste Ligában a Gyergyói HK egyik játékosa, Albert Zagidullin. A 30 éves, az MHL-t is megjárt orosz légiós egy lacrosse-gólként vagy michigani találatként is emlegetett gólt szerzett: a korongot az ütője tollára vette, majd úgy vágta a kapuba – mindezt ráadásul kapu mögül visszakanyarodva.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🏒Michigani találat a hét gólja.🛡️ Albert Zagidullin👌@gyergyoihk

Magyar Jégkorong (@hockeyhungary) által megosztott bejegyzés,

A liga által a hét góljának megválasztott találat a DebrecenGyergyó-meccs 49. percében született, a vendégek ezzel egyenlítettek másodszor is. De nem sokáig örülhettek a 2-2-es állásnak, mert 1 perc 2 másodperccel később a debreceniek a 21 éves, szintén orosz születésű, de 2015 óta Magyarországon játszó Vlagyiszlay Kulesov góljával újra vezetést szereztek, és a 3-2-es eredmény később már nem is változott.

Az Erste Ligában a Debrecen mindkét eddigi meccsét megnyerve 6 ponttal a harmadik helyen áll – a 3 meccsből 8 pontos FTC és a szintén mindkét meccsét megnyert Dunaújváros mögött –, míg a Gyergyó mindhárom meccsét elveszítette, így nulla ponttal utolsó előtti.

Érdekes, hogy a magyar bajnokságban először szintén a debreceniek kaptak ilyen lacrosse-gólt, idén februárban az UTE kanadai játékosa, Taylor Stefishen lőtte. A gólt azért nevezik michigani találatnak is, mert 1996-ban, az első ilyen, nagy figyelmet kapott gólt a Michigan Wolverines játékosa, Mike Legg lőtte.