Hosszabbításban verte a hokiválogatott Dél-Koreát

2019.12.10. 22:59 Módosítva: 2019.12.10. 23:07

Másfél perccel a hosszabbítás vége előtt lőtt góllal verte 2-1-re a magyar hokiválogatott Dél-Koreát a szerdán kezdődő Hat Nemzet Torna előtti felkészülési mérkőzésen. A meccsen a magyar csapat végig fölényben játszott, többet támadtak és lőttek kapura a mieink, de a lövéshatékonyság nagyon alacsony volt: a 60 perces rendes játékidőben 41-szer próbálkoztak, abból 1 gól született (a koreaiak 24 kísérletből szereztek szintén egy gólt).

Már a mérkőzés kezdetétől fölényben játszott a magyar válogatott, de igazán veszélyes helyzet csak az utolsó percekben volt a koreai kapu előtt, de Galanisz Nikandrosz csak emberelőnyt ért el, gólt nem. Ez volt a háromból a legkiegyenlítettebb játékrész, a másodiktól a koreaiak fokozatosan fáradtak el.

A vezetést a 28. percben a később a meccs legjobbjának választott Terbócs István góljával szerezte meg a magyar csapat, a MAC játékosa szinte közvetlenül egy emberelőnyös helyzet lejárta után maradt üresen a koreai kapu előtt, és lőtte be Hári balról érkezett passzát. Pár perccel később Galanisz lövése a kapuvasról pattant ki, de a sorozatos magyar kísérletek ellenére nem duplájára nőtt, hanem lenullázódott az előny, a 38. percben Park Jinkju egyenlített.

Az utolsó harmad elején még voltak koreai helyzetek, de meccs vége ismét magyar előnyben telt. Újabb gól 60 perc alatt nem született, az ötperces hosszabbításban viszont – amikor csak 3-3 mezőnyjátékos volt a jégen – Nagy Gergő belőtte a győztes találatot.

79417562 2643576962399885 1860430496614318080 o
Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség

A magyar válogatott 2017 februárja után verte ismét a koreaiakat, akiktől a mostanit megelőző négy meccsből háromszor kikaptunk.

A torna szerdán francia-japán és ukrán-fehérorosz meccsel kezdődik. Két háromcsapatos csoport van, mi a japánokkal és a franciákkal játszunk az első körben – csütörtök este fél 8-kor lesz Japán elleni, másnap fél 8-től a franciák elleni meccsünk –, majd szombaton a két első helyezett játssza a döntőt, a másodikok a bronzmeccset, míg a harmadikok az ötödik helyért meccselnek majd.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány a szövetség honlapján így fogalmazott a mérkőzés után: Mi voltunk a jobb csapat mindhárom harmadban. Mondhatnánk, hogy nem támadtunk valami jól, hiszen csak két találatot szereztünk, viszont temérdek helyzetet alakítottunk ki, volt 43 lövésünk, csak az ellenfél kapusa remekelt. A befejezésen és a hatékonyságunkon javítanunk kell már a héten, a jövőben pedig főleg, de láttam jó dolgokat egyénileg és csapatszinten is, a győzelem pedig akkor is győzelem."

A magyar csapat február 6-tól 9-ig Nottinghamben olimpiai kvalifikációs tornán szerepel, ahol Észtország, a házigazda Nagy-Britannia és egy előselejtezőből bejutó csapat lesz az ellenfél, a csoportgyőztes majd augusztusban egy újabb, utolsó selejtezőtornán vehet részt. A magyar válogatott a nottinghami túra után április 24-30. között lesz Ljubljanában a divízió I/A világbajnokságon vesz részt. Itt a házigazda Szlovénia mellett Ausztria, Franciaország, Dél-Korea és Románia lesz az ellenfél, a hatból két csapat jut az elitligába.